Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Trastorns de la son

share, link, spread

La quantitat i la qualitat de la son poden veure afectades per factors biològics, físics i psicològics. Els trastorns de la son són un motiu freqüent de consulta mèdica. Entre ells, l'insomni és el més comú i un dels que presenta major transcendència sanitària i social. S'estima que al voltant del 30% de la població en general ha patit alguna de les manifestacions pròpies de l'insomni: dificultat per quedar-se adormit o per mantenir la son al llarg de la nit i despertars precoços nocturns.

Els trastorns de la son no només afecten el dormir, sinó que també poden tenir repercussions durant la vigília: fatiga, falta de concentració, somnolència, alteracions de l'humor com irritabilitat, disfòria, tensió i fins i tot distímia o estat d'ànim deprimit.

Tipus d'insomni

Hi ha dos tipus d'insomni: primari i secundari.

L'insomni primari és un trastorn de causa desconeguda, dura al menys quatre setmanes i pot estar relacionat amb l'estrès, alteracions emocionals i canvis en els ritmes de son com els provocats per horaris de treball nocturn o els viatges.

L'insomni secundari és conseqüència d'un altre trastorn mèdic. Sovint és un símptoma d'un trastorn emocional com la depressió o l'ansietat.

Consells per dormir millor

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi