Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Peus cansats

share, link, spread

Habitualment no es presta atenció a algunes parts de el cos fins que, en un moment donat, el dolor fa la seva aparició. Els peus adolorits o inflats són el primer símptoma d'un problema de més o de menys importància.

És important distingir entre peus cansats i adolorits per poder aplicar el tractament adequat en cada cas.

 

Fatiga o dolor de peus ¿Quines són les diferències?

Hi ha diferències entre fatiga i dolor. La fatiga dels peus, també coneguda com peus cansats, és un trastorn que sol ser ocasional i està relacionat amb una llarga caminada o amb haver estat molt de temps de peu. Sol desaparèixer amb el repòs i amb l'aplicació de cremes de massatge relaxants. Per contra, en el dolor, les molèsties perduren i fins i tot, poden augmentar amb el pas de les hores, de manera que és aconsellable la consulta a un professional.

 

Solucions per als peus cansats

Un bany de peus amb sals relaxants o un lleu massatge aplicant productes específicament formulats per als peus cansats, com una crema balsàmica per a peus, milloraran els símptomes de cansament i l’inflor provocats per l'esforç diari o ocasional.

La presència dels popularment anomenats calls, durícies, ulls de poll, claus, etc., són l'inequívoc símptoma que els peus estan patint una agressió o un problema a què cal donar solució oportuna. La correcta hidratació de la pell manté la flexibilitat i finor òptimes. L'aplicació de productes específics per dureses o l'ús d'una pedra tosca contribueixen a eliminar les asprors i callositats.

 

¿Què són las callositats?

Les callositats són zones de pell morta, de major o menys gruix que apareixen en punts molt concrets de el peu a causa de frecs o pressions. Es tracta d'un infart cutani provocat per una pressió desmesurada en un punt concret de el peu de forma continuada. Aquesta pressió no permet la correcta irrigació de la zona dèrmica i, com a conseqüència, ocasiona una mort cel·lular que produeix el que anomenem duresa (tiloma) si és extensa, o call-clau (heloma) si és més delimitada, profunda i concèntrica.

 

A quines zones apareixen les callositats?

Les zones més comuns on apareixen els calls són les següents:

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi