Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Peus secs

share, link, spread

Uns peus excessivament secs són propensos a manifestar major nivell de lesions com esquerdes, excoriacions, èczemes, etc., i, per tant, tenen una major probabilitat de contraure infeccions bacterianes o micòtiques (fongs).

La pell dels peus és diferent a la d'altres parts de el cos. En particular, la pell de les plantes dels peus és més gruixuda i no té glàndules sebàcies. És per això que els peus tenen una major predisposició a la sequedat i al dany de la funció barrera.

D'altra banda, l'ús repetitiu dels peus acompanyat per la pressió i fricció amb el calçat pot promoure la formació d'àrees de pell hiperqueratinitzada més gruixuda o callosa.

Una bona prevenció i tractament en la sequedat de la pell dels peus és imprescindible per a una correcta qualitat de vida.

 

Cura dels peus secs

A l'estiu, l'exposició solar, el contacte constant amb l'aigua o el clor de la piscina poden provocar una deshidratació excessiva a la pell. Per aquest motiu és habitual tenir els peus secs després del període estival. A més, els talons esquerdats i secs solen ser unes de les principals preocupacions pel que fa a la cura dels peus.

D'altra banda, el temps fred i sec a l'hivern i el confinament dins de les sabates, pot alterar també l'estat d'hidratació dels peus.

Després de la higiene diària, és important hidratar els peus correctament; per això es recomana l'aplicació diària, mitjançant un lleuger massatge, d'una crema hidratant específica per a peus. És important que aquesta crema sigui rica en emolients que ajudin a restablir l'estructura i el grau d'hidratació adequat, així com a recuperar el confort cutani i la seva capacitat de protecció natural.

Les cremes hidratants per a peus secs han d'aportar també principis actius que frenin la pèrdua d’aigua transcutània, aportant humitat i retenint-la, que imitin l'estructura del film hidrolipídic i que actuïn sobre el metabolisme cel·lular causant un efecte queratolític suau.

Productes

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi