Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Suor de peus

share, link, spread

A la zona plantar hi ha més de 250.000 glàndules sudorípares, que són les causants de la suor als peus. Aquesta quantitat és molt més gran que a altres parts de el cos. La sudoració és un procés normal i sol ser temporal. En diferents etapes de la vida en què el cos pateix canvis, com a la pubertat, la sudoració pot ser excessiva.

Quan la producció de suor està dins dels paràmetres normals, la seva presència indica el correcte funcionament de l'organisme ja que, a través d'ell, el cos elimina toxines i elements de rebuig. Això no obstant, un excés de suor sempre respon a alguna causa concreta que pot ser circumstancial i transitòria (febre alta, nervis) o cronificar-se (com a conseqüència d'un problema de tiroides, de descompensació de nivells de sucre en sang o de desordres de sistema nerviós ), i en aquests casos la sudoració excessiva es considera una alteració important que cal tractar.

 

La mala olor de peus

La mala olor de peus pot estar causada per una excessiva sudoració. La manca d'higiene afavoreix aquest problema, si bé, a la majoria de les ocasions, es presenta en persones amb uns hàbits higiènics adequats. Encara que no és greu, el problema de la pudor pot tenir conseqüències psicològiques molt negatives per a la persona que ho pateix, ja que les relacions personals i socials es veuen sovint afectades.

 

Fongs als peus

L'elevada humitat, l'absència de llum i la deficient ventilació que presenten els peus a l'estar tancats la major part del temps en el calçat fan que aquesta zona del cos sigui una de les més propenses al desenvolupament de microorganismes, principalment fongs, responsables de diferents afeccions que poden afectar tant a la pell com a les ungles. Aquest grup de lesions dermatològiques, ocasionades per fongs, s'anomenen micosis.

Per prevenir l'aparició d'aquestes afeccions, és important adoptar uns bons hàbits i cures específiques.

 

Cura dels peus amb suor

Per evitar tant l'excés de transpiració com la mala olor i prevenir les infeccions per fongs és important mantenir una adequada higiene, utilitzar calçat transpirable i mitjons de fibres naturals i aplicar productes que controlin la sudoració.

Quan la mala olor de peus no desapareix amb els tractaments més comuns, convé consultar al dermatòleg o al podòleg perquè ajudi a identificar el problema i a resoldre-ho de forma definitiva.

Hi ha factors com l'estrès, l'ansietat o la pujada de temperatures que afavoreixen la sudoració en determinats moments. Els nostres peus suen més quan portem un calçat molt tancat en èpoques caloroses o quan està fabricat amb materials no transpirables. Per això, també és important alternar el calçat, tant esportiu com a ús comú, per evitar l'excés d'humitat.

Finalment, per prevenir el contagi d'infeccions als peus, cal evitar anar descalç en llocs públics com gimnasos, piscines o dutxes.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi