Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Tractament rehabilitador de mans i peus

share, link, spread

La Rehabilitació o Teràpia física rehabilitadora busca la restauració màxima dels pacients i portar-los a la màxima independència física, mental, social i ocupacional. El moviment voluntari és un requisit indispensable per a una vida activa, per això, la pèrdua de la mobilitat a les mans i als peus condueixen a un deteriorament funcional i de la incapacitat per realitzar les activitats de la vida diària. 

Una gran part de les afeccions que afecten a les mans i als peus, per exemple, malalties reumatològiques com l'artritis o artrosi; tendinitis o esquinços, comporten una alteració de el sistema múscul-esquelètic (dolor, inflamació i rigidesa articular). Alguns dels procediments terapèutics físics clàssics són la calor o termoteràpia i el massatge fisioterapèutic. 

¿Què és la termoteràpia? 

La termoteràpia és l'aplicació de calor o fred en els seus diferents graus sobre l'organisme amb finalitats terapèutiques. 

La teràpia de calor consisteix en l'aplicació de calor superficial (a força de compreses o banys d'aigua calenta, llums d'infrarojos o pegats de calor) o calor profund (microones, ultrasons, etc.) sobre la pell. 

El mecanisme d'acció de la termoteràpia produeix relaxació muscular i vasodilatació local, el que afavoreix el rentat de substàncies algógenas, productores de dolor. L'increment del flux sanguini produeix una reducció de la rigidesa muscular que, al seu torn, desencadena un efecte relaxant muscular que comporta a un alleujament de les molèsties. A més, l'aplicació de calor facilita la recuperació de l'elasticitat del col·lagen de la pell i dels teixits subcutanis. D'altra banda, la teràpia de fred o crioteràpia (aplicació de fred amb finalitats terapèutiques) és molt útil per tractar petits accidents traumàtics i lesions esportives durant les primeres 48 hores després d'haver produït. El fred fa disminuir l'espasme i redueix la inflamació i l'edema. 

De vegades, la combinació alternant de fred i calor, en forma de banys de contrast, pot resultar molt útil en certes lesions que presenten un fort component inflamatori. 

La termoteràpia en el tractament de l'artrosi de mans 

En el cas de patir artrosi de mans, introduir-les en una cubeta amb aigua calenta, parafina o productes a base de plantes d'efecte balsàmic específicament formulats per al dolor articular pot ser efectiu per mitigar la rigidesa i el entumiment. 

Per contra, quan es produeix un brot, és preferible aplicar fred, ja que aquest disminueix la inflamació i l'edema. 

Consells per alleujar las molèsties de l’artrosi de mans 

A més dels banys de mans amb aigua calenta i productes a base de plantes d'efecte balsàmic, els següents consells poden ser útils per evitar o reduir les molèsties: 

Consells per alleujar las molèsties de l’artrosi de peus 

Quan l'artrosi afecta els peus, també és important seguir alguns consells per disminuir les molèsties: 

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi