Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Cura del contorn dels ulls sensibles

share, link, spread

La pell del contorn dels ulls és quatre vegades més fina que la d'altres zones del cos, per la qual cosa requereix una cura específica, basada en l'aportació de substàncies altament hidratants, antioxidants i protectores.

La hidratació diària mitjançant productes específicament formulats per a la zona periocular és la clau per prevenir que les arrugues, bosses i ulleres s'instal·lin al nostre rostre i restin expressivitat a la nostra mirada.

Els signes de l'edat en el contorn dels ulls

Amb el pas el temps, les parpelles pateixen modificacions notables a causa de factors hereditaris i ambientals (tabac, exposició solar, etc.) i que acaben sent els responsables conjuntament dels diversos trastorns funcionals i estètics que comporta l'edat.

Aquests estats que podríem qualificar de "senils o involutius" es deuen principalment a l'afluixament dels diferents teixits que formen l'arquitectura de les parpelles. Entre els més destacats trobem: l'aparició de bosses palpebrals, les ulleres o les inestètiques arrugues perioculars.

Bosses palpebrals

Amb l'edat, es produeix una atròfia de la dermis i un aprimament del col·làgen. La pell i la musculatura de la zona ocular perden fermesa. Aquest fet, sovint s'associa a l'acumulació de greix, la qual cosa dóna lloc a l'aparició de les "bosses grasses" que apareixen a la zona de les ulleres. Des del punt de vista mèdic, aquest trastorn es coneix com "dermatochalasis" (excés de pell i teixit subcutani).

En algunes ocasions, les bosses tenen el seu origen en una retenció de líquids (edema). Aquesta retenció de líquids pot estar associada amb l'existència de malalties d'origen cardíac, renal o tiroïdal.

Ulleres

Són alteracions de la coloració de la pell sota els ulls a causa d'una producció excessiva de melanina i de la dilatació dels capil·lars propers a la superfície de la pell. Els factors hereditaris són una de les causes principals (persones amb antecedents familiars d'ulleres són més propensos a tenir-les).

La vasodilatació fisiològica i la pèrdua de gruix de la pell que es produeix amb el pas dels anys provoquen que les ulleres s'accentuïn en les persones grans.

A part d'aquestes circumstàncies, les ulleres també poden aparèixer com a conseqüència de malalties (al·lèrgies, èczemes, dermatitis atòpica, conjuntivitis, estats d'alteració hormonal, problemes vasculars, etc.).

L'exposició solar, el cansament, l'estrès o la manca de son poden empitjorar les ulleres i fer-les més visibles.

Arrugues perioculars

Les arrugues perioculars són un dels primers signes de l'envelliment cutani. Sovint són les primeres arrugues que apareixen i la seva causa és múltiple: l'exposició solar, tabac, contraccions musculars (arrugues d'expressió). S'associen a una pèrdua de l'elasticitat i del to cutani que experimenta la pell amb el pas dels anys, accentuada per les pròpies característiques de la pell periorbitària. L'exposició a llum intensa i / o al fum de tabac poden accelerar l'aparició d'aquestes arrugues, també conegudes popularment com "potes de gall".

Tractament del contorn d'ulls

Les cremes específicament formulades per al contorn dels ulls són el millor aliat per mantenir la zona periocular en perfecte estat i prevenir l'aparició d'arrugues, bosses i ulleres.

L'aplicació d'aquest tipus de productes s'ha de fer de la següent manera:

En primer lloc, es diposita una petita quantitat sobre la punta dels dits (preferiblement sobre el dit anular, que és el que exerceix menys pressió). Posteriorment, es distribueix per la zona del contorn dels ulls mitjançant suaus massatges de fora cap endins i en el sentit contrari a les agulles del rellotge.

Finalment, per emmascarar les ulleres és recomanable l'aplicació d'un corrector d'ulleres que il·lumini el solc que enfonsa la parpella inferior i corregeixi la diferent coloració que pot presentar aquesta zona.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi