Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Cura de la pell

share, link, spread

L'ampli Vademécum de Laboratorios Viñas dóna resposta a necessitats molt diverses en la cura de la pell.

Laboratorios Viñas: vocació dermatològica

Laboratorios Viñas ha desenvolupat des de la seva fundació al 1911 la seva vocació dermatològica, i avui es pot considerar com una empresa de referència en la investigació, desenvolupament i comercialització de productes per la cura de la pell.

L’excel·lència galènica, l’acceptabilitat, l’eficàcia i la seguretat de les seves formulacions d’aplicació a la pell, ha portat a Laboratorios Viñas a liderar el mercat nacional en diverses referències.

Cicatrització de ferides i cremades

Quan es produeix algun tipus de lesió cutània, ja sigui una ferida, cremada o cirurgia, s'inicia el procés de cicatrització, que té com a objectiu restaurar l’integritat dels teixits. És important conèixer els passos a seguir per afavorir la cicatrització en funció del tipus de ferida. La pell requereix en determinades ocasions l'aplicació de productes que ajudin a la regeneració dels teixits i facilitin la cicatrització.

Acne

L'acne és una de les malalties dermatològiques més comuns. En general s'inicia a l'arribar a l'adolescència, i afecta per igual tant a homes com a dones amb intensitat variable. Sol desaparèixer de forma espontània a partir dels 20 anys, però pot persistir durant bastant més.

S'estima que l'acne afecta el 85% de la població adolescent, principalment a la cara, i de vegades també en el tronc, l'esquena i en les espatlles, zones en què el nombre de glàndules sebàcies és elevat. Les lesions típiques de l'acne tenen lloc al fol·licle pilosebaci, les inicials són els barbs (tancats o oberts: "barbs") que poden evolucionar a pàpules i pústules ("grans"), nòduls i quists (aquestes últimes en els casos més severs ).

Aquestes lesions poden tractar-se de forma tòpica, oral o quirúrgica en funció de la gravetat, valorada per la presència de cicatrius, i els efectes psicològics que puguin produir.

Rosàcia

En ocasions la pell de la cara requereix cures específiques, com en el cas de la rosàcia, malaltia inflamatòria crònica que es caracteritza per un envermelliment facial.

Pell Seca

La pell seca acostuma a ser una pell fina i fràgil, que s'irrita i s'inflama amb facilitat i és especialment corrent en nens menors de 10 anys i en adults majors de 60. La pell tendeix a patir de sequedat cutània quan les temperatures i la humitat baixen.

Els principals símptomes que la pell seca necessita un plus d'hidratació són la sensació de tibantor en rostre i cos, picor o ardor, enrogiment, inflamació, textura aspra i rugosa, descamació i fins i tot esquerdes i fissures. Les parts de cos més afectades són la cara, especialment el contorn de l'ull, els llavis i les mans.

Pell Madura

La pell madura, en general, té disminuïda la seva capacitat funcional i, per això, està més exposada als factors ambientals. Això succeeix perquè, amb el pas el temps, la pell es torna més fina, seca i fràgil, perd elasticitat i turgència i cicatritza amb més dificultat. També apareixen arrugues i alteracions en la pigmentació.

Per compensar totes aquestes mancances i millorar l'estat de salut de la pell madura, cal mantenir una rutina diària de cura facial que incorpori netejadors suaus, cosmètics altament hidratants i reparadors, sense oblidar una adequada protecció solar i uns hàbits de vida saludables.

Picor al cuir cabellut

La picor al cuir cabellut és un motiu de consulta dermatològica freqüent. Concretament, s'estima que més del 44% de la població la pateix.

Aquesta sensació de picor i coïssor pot anar associada a patologies d'origen dermatològic, com la psoriasi, la dermatitis seborreica, el liquen pla o la dermatitis de contacte, entre d'altres. En aquests casos, és habitual que la pruïja vagi acompanyada d'altres símptomes com caspa, descamació, pell seca, èczemes, enrogiment, cabell gras, pèrdua de cabell o altres lesions cutànies al cuir cabellut, la cara i/o el cos.

Hiperqueratosi

Quan hi ha un augment de la velocitat de producció de les cèl·lules de la pell o una disminució en la de la seva eliminació, s'origina un engrossiment de la capa còrnia, que es coneix com hiperqueratosi.

Infeccions cutànies

La pell constitueix la principal barrera de defensa de l'organisme enfront de la invasió i creixement d'agents infecciosos externs. Quan l'equilibri es trenca, com a resultat d'aquestes agressions externes, es produeixen les infeccions cutànies. En funció dels agents infecciosos, les infeccions cutànies poden classificar-se en bacterianes (com el impetigen i la fol·liculitis), fúngiques (com la tinya i la candidiasi) o víriques (com els herpes i les berrugues), i són patides per la quasi totalitat de les persones en algun moment de la seva vida.

Hiperpigmentació

La nostra pell conté cèl·lules que produeixen la pigmentació trucades melanòcits, carregades amb melanina, la substància que produeix el pigment o color de la pell. L'aparició de taques es deu a una alteració perceptible de la pigmentació de la pell, coneguda com hiperpigmentació.

Hipersudoració

Quan la suor és excessiu, més enllà del necessari per a la termo-regulació o hi ha una resposta exagerada als estímuls, es considera que hi ha una hipersudoració.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi