Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Cicatrització de ferides

share, link, spread

La pell, al ser l'estructura corporal més externa, sempre resulta afectada quan es produeix una ferida; fins i tot en moltes ferides superficials, la pell serà l'única estructura corporal danyada.

Accidents domèstics, caigudes, cremades solars, talls, abrasions... Són moltes les situacions en què poden produir-se lesions a la pell, pel que és important conèixer el procés de cicatrització de les ferides, així com saber com cicatritzar una ferida.

Els teixits necessiten regenerar per aconseguir una òptima cicatrització. La resposta cicatricial no és igual de ràpida en tots els individus, depèn múltiples factors: edat, nutrició, estat de salut, ingesta de fàrmacs, etc. Mitjançant l'aplicació de cures específiques, el procés de cicatrització es pot afavorir.

¿Què es la cicatrització i com es produeix?

La cicatrització és el procés biològic de restauració de la pell desprès d’un trencament d’aquesta. Evoluciona en varies etapes successives:

En ocasions, poden produir-se alteracions en aquesta última fase de remodelació que dona lloc a la formació de cicatrius patològiques, com cicatrius hipertròfiques o queloides.

¿Com ajudar a cicatritzar una ferida?

En el cas dels talls, abrasions, cremades solars o superficials i úlceres, els passos a seguir són els següents:

Factors que interfereixen en el procés de cicatrització

Son múltiples els factors que influeixin sobre el delicat procés biològic de la cicatrització:

 

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi