Picor al cuir cabellut

share, link, spread

La picor al cuir cabellut és un motiu de consulta dermatològica freqüent. Concretament, s'estima que més del 44% de la població la pateix.

Patologies i símptomes associats a la picor al cuir cabellut

Aquesta sensació de picor i coïssor pot anar associada a patologies d'origen dermatològic, com la psoriasi, la dermatitis seborreica, el liquen pla o la dermatitis de contacte, entre d'altres. En aquests casos, és habitual que la pruïja vagi acompanyada d'altres símptomes com caspa, descamació, pell seca, èczemes, enrogiment, cabell gras, pèrdua de cabell o altres lesions cutànies al cuir cabellut, la cara i/o el cos.

No obstant això, la picor al cuir cabellut pot no anar associada a lesions visibles a la pell quan la causa és una malaltia sistèmica o bé té un origen neuropàtic o de tipus psicològic. De vegades, fins i tot, resulta impossible trobar la causa que la provoca i llavors es classifica com a pruïja d'origen indeterminat.

El cercle viciós pruïja-rascat

La pruïja al cuir cabellut apareix com a conseqüència d'una microinflamació i sol provocar una necessitat incontrolable de gratar-se. El problema és que el rascat causa més inflamació i irritació i, per tant, més picor. D'aquesta manera, es crea un cercle viciós pruïja-rascat difícil de trencar.

El rascat, al seu torn, pot fer que apareguin ferides, descamacions i infeccions en aquesta zona, fet que agreuja la condició i pot tenir conseqüències importants en el benestar, la qualitat de vida i la salut mental de qui el pateix.

Tractament i prevenció de la picor al cuir cabellut

Per alleujar la picor al cuir cabellut, en primer lloc, s'ha d'identificar la causa que la provoca i, per això, és important acudir a l'especialista perquè faci un diagnòstic i prescrigui el tractament més adequat.

No obstant això, els següents consells també poden ser útils per prevenir la sensació de picor i coïssor i millorar l'estat del cuir cabellut:

  • Fer servir productes respectuosos amb el cuir cabellut. Utilitzar un xampú massa abrasiu, rentar-se els cabells amb excessiva freqüència, assecar-se el cabell a una temperatura massa alta o utilitzar tints molt agressius pot irritar el cuir cabellut i, en conseqüència, provocar picor.
  • Utilitzar productes per alleujar la picor al cuir cabellut. Un cop apareix la pruïja, hi ha productes dissenyats per proporcionar un alleugeriment ràpid i prolongat de la sensació de picor i coïssor al cuir cabellut.
  • Evitar els remeis casolans. Hi ha diferents remeis casolans que prometen alleujar la picor del cuir cabellut. Entre ells, l'oli essencial de l'arbre de te o el vinagre de poma. No existeix evidència suficient que avali els beneficis d'utilitzar aquests productes per tractar la inflamació i els èczemes. A més, usar-los de manera inadequada podria irritar encara més la pell, pel que estan desaconsellats.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi

Configuració personalitzada |