Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Peu de l'esportista

share, link, spread

L'ús de calçat inadequat, els ambients humits dels vestidors, la sudoració excessiva i la manca d'higiene o precaució, entre altres factors, afavoreixen el desenvolupament de determinades patologies dèrmiques freqüents al peu de l'esportista.

Són moltes les patologies dèrmiques que el peu de l'esportista pot patir:

Les lesions i afeccions de les ungles de l'esportista

La pressió del calçat i les frenades brusques sobre sòls rugosos, entre altres factors, poden afavorir l'aparició de determinades lesions a les ungles de el peu de l'esportista. Com l'hematoma subunguial, l'ungla encarnada o onicocriptosi o les onicomicosis.

L'hematoma subunguial se sol localitzar en el primer dit de el peu i és molt freqüent en els jugadors de tennis i pàdel. Apareix a causa de la pressió i es manifesta per una taca negra freqüentment dolorosa ubicada a la làmina unguial. L'ungla pot arribar a caure.

L'ungla encarnada o onicocriptosi és una afecció que apareix quan una vora de l'ungla del peu penetra a la pell del dit produint dolor, enrogiment i inflamació, ja que actua com si d'un cos estrany es tractés.

Finalment, les onicomicosis són infeccions fúngiques en les ungles. Els ambients humits, la calor o els traumatismes repetits afavoreixen la seva aparició. Les més freqüents són causades per dermatòfits i solen afectar la ungla del primer dit del peu.

Prevenció de lesions al peu de l'esportista

La cura dels peus de l'esportista mitjançant l'aplicació de productes hidratants i protectors específics abans i després de la pràctica esportiva és fonamental per prevenir l'aparició de lesions dèrmiques i protegir-los dels impactes i la fricció que provoca l'exercici físic.

D'altra banda, tenir en compte el tipus de trepitjada a l'hora de fer esport o escollir unes sabatilles adequades també són mesures a tenir en compte per evitar lesions en la pràctica esportiva. L'estudi biomecànic de l'gest esportiu contribueix a la millora de l'rendiment i a la prevenció de lesions.

A l'hora d'escollir unes sabatilles esportives cal considerar diversos factors importants com el pes, la superfície sobre la qual practicarem esport o si el nostre peu té una pronació (el peu trencat cap a dins) o supinació (el peu trencat cap a fora) molt accentuada .

Productes

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi