Cops

share, link, spread

Per la naturalesa dels nens, és impossible demanar-los que es quedin quiets. La seva essència és la de jugar, experimentar i moure constantment, i és per això pel que resulta inevitable que en algun moment pateixin petits cops o caigudes. Afortunadament, la majoria d'ells no haurien de tenir més conseqüències.

El primer que cal fer és assegurar-se que el nen no tingui ferides greus, que no s'hagi trencat cap os i que no hagi patit un cop al cap.

Consells generals per prevenir cops o caigudes

Mai hem de deixar a un nen petit desatès.

Les següents mesures de seguretat també poden ser útils per prevenir aquest tipus d'accidents:

  • Utilitzar tanques protectores en escales.
  • Instal·lar sistemes de seguretat per a nens a les finestres i balcons.
  • Posar topalls per als mobles amb cantonades i cants aguts.
  • Subjectar sempre als nens amb les cintes es seguretat en trones, balancins, gandules, etc.
  • Col · locar algun element amortidor de caigudes al costat del llit o bressol.

Cops al cap

Els cops al cap en nens són molt comuns. De fet, s'estima que el 50% dels traumatismes cranials o cranioencefàlics es produeixen en menors de 15 anys.

Això es deu al fet que la infància és una etapa d'aprenentatge psicomotor i en la qual els més petits tendeixen a sobrevalorar les seves capacitats.

Afortunadament, la gran majoria dels traumatismes al cap són lleus i no produeixen danys, més enllà de la possible aparició d'un bony o una petita ferida. No obstant això, solen generar una gran preocupació entre pares i cuidadors.

Tant és així, que les caigudes i els cops al cap en nadons i nens són un motiu freqüent de consulta en els serveis d'urgència.

Quan els nens es donen cops al cap, és important saber com curar-los de forma correcta i tenir clar quan portar a l'infant a metge.

Després de rebre el cop, hem de vigilar el seu estat durant 24 hores o, idealment, durant les següents 72 hores.

Davant de qualsevol símptoma o comportament fora del normal cal anar a el metge, especialment quan després de l'cop al cap el nen té:

  • Pèrdua de consciència.
  • Ensopiment, somnolència o respon cada vegada pitjor als estímuls.
  • Vòmits repetitius.
  • Asimetria de pupil·les.
  • Convulsions.

Cops al cap amb ferida

Si el nen sagna, és important observar si té cossos estranys incrustats i si els ossos cedeixen a el tacte; en aquests casos, no cal tocar la ferida i cal acudir a urgències immediatament.

Si té un tall a la pell, és convenient rentar-lo sota l'aixeta, pressionar la ferida amb una gasa per aturar l'hemorràgia i aplicar gel embolicat en un drap.

En el cas que la ferida sigui profunda i gran i pugui necessitar una sutura, s'hauria d'acudir a centre sanitari abans de quatre hores.

Bonys

En el cas que el nen tingui bonys, s'ha d'aplicar fred local amb gel embolicat en un drap o un gel refrescant.

Una altra recomanació és l'ús de productes específics per cops i bonys en nens. Aquests solen estar formulats a partir de plantes medicinals d'efecte calmant. Entre elles, l'àrnica, el harpagòfit i la matricaria marítima.

També poden contenir ingredients que proporcionin un efecte frescor, com la menta.

És important observar si el bony va a més, es fa llarg o tou; en aquest cas seria necessari acudir a un centre sanitari el més aviat possible.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi

Configuració personalitzada |