Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Picades

share, link, spread

Quan un insecte (mosquit, vespa, abella, puça, etc.) o una aranya piquen, inoculen substàncies en el cos que irriten la pell, fent que apareguin faves a la zona en la qual han picat.

Si es pateixen picades d'animals o plantes, és important tenir en compte que gratar provoca l'alliberament d'histamina, i això produeix major molèstia durant més temps.

També és convenient detectar el tipus d'animal o planta que ha produït la picada, per conèixer els aspectes més bàsics i característiques d'aquest. Els símptomes més habituals que ocasionen són:

Consells per evitar les picades d'insectes

En el cas dels insectes, els següents consells poden ser d'utilitat per evitar les seves picades:

Mai s'ha de subestimar una picada d'insecte, ja que el seu efecte depèn molt de la persona: si està sensibilitzada, pot produir-se fins i tot un xoc anafilàctic.

És convenient acudir als serveis d'urgències en els següents casos:

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi