Belcils MED Gotes oftàlmiques hidratants: la solució oftàlmica per protegir, hidratar i lubricar els ulls

11-01-2023

La sequedat ocular és, avui dia, una de les patologies més freqüents a les consultes d'oftalmologia (30% de les visites). El 75% de la població més gran de 65 anys la pateix, encara que els experts avisen que el perill real és que comença a donar-se en gent cada vegada més jove. Es deu a la manca de secreció aquosa (dèficit de llàgrima), o excés d'evaporació. L'ull sec evaporatiu es produeix, entre d'altres, per causes externes com ara ambient sec, fred i vent. Pot danyar la superfície ocular i provoca molèsties com la sensació de tenir un cos estrany o sorra dins de l'ull, punxades, molèsties en parpellejar al costat d'un envermelliment ocular, picor i coïssor, llagrimeig i inflamació de les parpelles. Tots són símptomes molt desagradables i que requereixen una solució per als qui els pateixen.

Així mateix, a l'hivern cal tenir especial cura amb els efectes ocasionats per les inclemències meteorològiques típiques d'aquesta estació de l'any: baixes temperatures, vent o sequedat, provocada per les calefaccions que ens aïllen del fred.

Sequedat ocular i hivern

La síndrome de l’ull sec està provocada per l'excés d'evaporació de la pel·lícula llagrimal natural o per una disminució de la producció de llàgrima. També cal tenir en compte algunes malalties i certs medicaments que redueixen la producció de llàgrima. Però és important saber que patir la síndrome de l’ull sec a l’hivern és normal a causa de les condicions ambientals de l’època. La pel·lícula llagrimal es veu afectada quan estem fora pel fred i el vent. I quan som a dins, per la calefacció, que redueix la humitat a l'ambient i fa que s'evapori la llàgrima més ràpid. Però que sigui una situació habitual de l'hivern no és motiu per haver-ho de patir sense posar-hi remei.

D'altra banda, l'ús de lents de contacte pot augmentar el problema, provocant majors molèsties o irritació. És fonamental una bona lubricació de l’ull. L'ús d'ulleres durant l´hivern pot protegir del medi ambient. Es poden combinar les lents de contacte amb ulleres de sol a l'exterior i fer un major ús de les ulleres de correcció visual als interiors. Tot i que, en qualsevol cas, en aquesta època de l'any són més necessàries les 'llàgrimes artificials', o gotes oftàlmiques hidratants i humectants, que són el pilar del tractament de l’ull sec. Es tracta de compostos que imiten, tant com sigui possible, la composició de la llàgrima.

Belcils MED Gotes oftàlmiques hidratants: alleujament immediat de la sequedat ocular

L'ull sec és degut a la baixa quantitat de llàgrima que es produeix, així com per excés d'evaporització de la mateixa, per la qual cosa cal buscar una solució senzilla, ràpida i eficaç per protegir, hidratar i lubricar l'ull. Belcils MED Gotes oftàlmiques hidratants de Laboratorios Viñas, amb hialuronat sòdic, aconsegueix l'alleujament immediat de les principals molèsties derivades de la sequedat ocular.

Un cop aplicades les gotes Belcils MED, amb cada parpelleig, el hialuronat sòdic, una substància present a l'humor aquós i vitri de l'ull de forma natural, crea una pel·lícula protectora sobre la superfície ocular, evitant reaccions adverses o efectes secundaris si se segueixen les indicacions. D'aquesta manera, s'elimina la sensació de sequedat, sorra i irritació.

Llàgrimes artificials, un producte segur i ben tolerat

Les llàgrimes artificials es poden fer servir diverses vegades al dia, segons necessitat. Normalment, una o dues gotes a cada ull sol ser suficient. És recomanable parpellejar perquè es distribueixin uniformement per tota la superfície ocular. Cal ser constant al tractament. Les llàgrimes artificials són innòcues per a l'ull i no creen dependència.

Les llàgrimes artificials ideals haurien de tenir una bona capacitat hidratant i lubricant, un elevat temps de permanència a la superfície ocular, sense interferir amb la visió, i una bona tolerància. És preferible que no continguin conservants, ja que l'exposició perllongada a aquest tipus de substàncies pot produir irritació ocular, sobretot en casos de sequedat ocular moderada o severa.

El hialuronat sòdic és el component actiu que ha mostrat una capacitat hidratant més gran de la superfície ocular, és una substància molt segura, coneguda i ben tolerada i posseeix propietats antiinflamatòries i antioxidants. Per a la sequedat ocular moderada o severa és preferible l'ús de gotes que continguin una alta concentració d'hialuronat sòdic, a partir del 0,4%, mentre que per a la sequedat ocular lleu n'hi ha prou amb el 0,2%. És important també, en seleccionar unes gotes o altres, tenir en compte l'envàs i la facilitat d'aplicació.

Belcils MED Gotes oftàlmiques hidratants està indicat per alleujar els problemes lleus de sequedat ocular, per la qual cosa la concentració de hialuronat sòdic és del 0,21%. Per la seva banda, Belcils MED Gotes oftàlmiques hidratants Forte, puja el percentatge fins al 0.4%, aconseguint així alleujar els casos més greus. Ambdues fórmules no inclouen conservants, per aquest motiu el seu ús és segur durant sis mesos després de la seva obertura gràcies al filtre anticontaminació. A més, inclou un degotador especialment dissenyat per facilitar l'aplicació de les gotes, cosa que no sempre és senzilla per a alguns pacients. Tots dos productes es poden aplicar amb lents de contacte i després de tractaments quirúrgics.

Mira pels teus ulls

L'ull sec no es cura, però es poden alleujar les molèsties amb llàgrimes artificials i seguint-ne uns hàbits saludables com:

 

 

Fonts:

share, link, spread

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi

Configuració personalitzada |