Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

DerMalawi, un projecte de salut dermatològica per a la població més vulnerable a Malawi, guanya el premi “Dermatologia solidària” patrocinat per Laboratorios Viñas

21-01-2022

Els passats 1, 2 i 3 de desembre es va celebrar el 48è Congrés Nacional de Dermatologia de l'Associació Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) al Palau Euskalduna de Bilbao, cita obligada per als professionals d'aquestes especialitats. Es tracta de la trobada científica espanyola més gran dedicada a la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties de la pell, que ha tornat després d'un any sense realitzar-se a causa de la COVID-19.

En aquesta edició, i a causa del context sanitari actual, va tenir lloc un esdeveniment híbrid que va combinar l’assistència presencial i virtual. Totes les sessions es van emetre en directe i els continguts es van enregistrar per poder visualitzar-se durant els 3 mesos posteriors.

Novament, la Fundación Piel Sana, associació sense ànim de lucre creada i impulsada per l'AEDV, va lliurar les ajudes econòmiques que, convocades anualment, tenen com a objectiu promoure i finançar projectes solidaris per millorar la salut dermatològica a diferents zones desfavorides del món.

Com a cada edició, Laboratorios Viñas ha col·laborat amb una aportació al premi “Dermatologia Solidària”, que es manté com el de més import lliurat. Al 2021, el guanyador ha estat “DERMALAWI. PROJECTE DE SALUT DERMATOLÒGICA A MALAWI RURAL 2021-2022”, un projecte que va començar la Dra. Cristina Galván Casas al 2015 en una zona rural molt desfavorida de Malawi.

Millor salut dermatològica i accés a “la salut per a tothom”

Malawi és un país que es troba entre els menys desenvolupats i més densament poblats del continent africà, dividit en tres grans regions (Nord, Centre i Sud) i aquestes en 28 districtes. La seva economia es basa en l'agricultura, sobretot de subsistència, i la població és eminentment rural. Té un baix índex d'esperança de vida i una alta taxa de mortalitat infantil.

Al 2015, la Dra. Cristina Galván Casas va iniciar un projecte de cooperació dermatològica a Malawi amb una missió molt clara: col·laborar en la formació i l'assistència sanitària, per dotar el personal sanitari local dels recursos que els permetin les estratègies de prevenció i fer front de manera autosuficient als problemes sanitaris prevalents en una zona rural molt desfavorida d'aquest país.

El projecte DerMalawi que s'ha alçat amb el premi “Dermatologia Solidària” 2021, “PROJECTE DE SALUT DERMATOLÒGICA A MALAWI RURAL 2021-2022, té com a objectiu principal donar accés a la salut dermatològica a les poblacions més vulnerables, amb especial atenció a malalties tropicals desateses, mitjançant l’educació i la capacitació progressiva dels agents locals de salut.

Per això, es desenvolupen dos tipus d'activitats:

- Presencials: assistències sobre el terreny en campanyes de 2-3 setmanes de durada realitzades al costat de sanitaris locals:

- Telemàtiques: manteniment de teledermatologia cada dia de l'any.

DerMalawi és un projecte amb un alt valor docent i, per això, un nombre important de residents de dermatologia l'han triat part de la destinació curricular de rotació externa, tenint com a resultat publicacions d'interès global en revistes científiques d'alt impacte i d'accés obert .

Al llarg dels seus anys de vida, aquest projecte segueix fidel a la seva visió inicial: ser un soci per a la salut i el desenvolupament de la comunitat i aconseguir, mitjançant l'atenció integrada a la patologia dermatològica desatesa, l'accés a la “salut per a tots”. Això es tradueix en donar solucions a la necessitat real de la població vulnerable amb el servei que presta.

Per això, DerMalawi ha tingut un creixement exponencial i progressiu: s'atén a una àrea més gran de població i es fan més campanyes generals i específiques i cada any hi ha més dermatòlegs implicats: actualment, el projecte compta amb 60 dermatòlegs directament implicats, espanyols i de diverses nacionalitats més, i 70 facultatius més que recolzen el servei de la xarxa de Teledermatologia.

Laboratorios Viñas i Fundació Piel Sana: la col·laboració continua

La Fundació Piel Sana va néixer al 2007, de la mà de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, societat mèdica centenària que agrupa els dermatòlegs espanyols i que té per objecte fomentar l'estudi de la pell i les malalties en benefici dels pacients. Es tracta d'una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu realitzar i donar suport a accions que promoguin millores en la salut dermatològica de la població, bé amb la generació i difusió del coneixement sobre la prevenció, el diagnòstic o el tractament de les seves malalties i de la millor conservació de la vostra salut, o amb accions específiques.

Laboratorios Viñas ha col·laborat novament amb la seva aportació per mantenir un projecte que ajuda a desenvolupar la cara més solidària de la dermatologia, una de les àrees de salut en la que el laboratori ha dedicat més esforços des dels seus inicis.

share, link, spread

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi