Un programa mèdic-dermatològic per a Uganda aconsegueix la ajuda que Laboratorios Viñas atorga a projectes que promouen la millora de la salut dermatològica

13-06-2019

Del 5 al 8 de juny, el Palau de Congressos de la Fira de Barcelona ha reunit els professionals de la dermatologia i venereologia en el 47è Congrés Nacional de Dermatologia que, any rere any, organitza l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV). En aquesta edició, es van incloure sessions que van presentar els últims avenços en dermatologia, així com sessions pràctiques i participatives per a grups més reduïts de professionals en què es van presentar des de casos clínics a usos de sistemes interactius.

Un any més, la Fundació Pell Sana, associació sense ànim de lucre creada i impulsada per l'AEDV, va fer entrega de les ajudes econòmiques que convoca anualment en el sopar solidari del Congrés. Aquests ajuts tenen com a finalitat potenciar i finançar projectes d'ONGs, entitats sense ànim de lucre o particulars per a la millora de la salut dermatològica en diferents zones del món.

En 2019, Laboratorios Viñas ha col·laborat novament a nivell corporatiu amb l'aportació de 12.000 €, la major de les ajudes lliurades a l'acte. El projecte guanyador d'aquest import ha estat el "Programa Mèdic-Dermatològic al districte de Kakumiro (Uganda) organitzat per l'ONG Adelante Àfrica i la responsable de recollir el xec va ser la Dra. Lucía Turrión Merino.

Un projecte que contempla assistència, millora de recursos i educació

Els recursos sanitaris d'Uganda són molt limitats. El nombre de metges a Uganda és extremadament petit en relació amb la seva població (12 metges per 100.0000 habitants). Per això, tot i la cobertura governamental de certs serveis sanitaris, totes les cirurgies suposen un cost per als pacients. A més, els programes d'educació en salut, prevenció, higiene, vacunació, atenció primària i atenció especialitzada són pràcticament inexistents.

El projecte que es beneficia de l'ajut atorgat en 2019 promourà la millora de la salut dermatològica al districte de Kakumiro, una zona que es localitza a la regió occidental d'Uganda. Una zona rural amb una població amb un creixement del 8,5% i una gran dificultat per a l'accés a serveis sanitaris.

Està coordinat per l'ONG Adelante Àfrica ​​en cooperació amb organitzacions locals.

Aquest projecte dermatològic específic es complementarà amb el projecte general mèdic-quirúrgic. Els seus objectius treballen tres àmbits i són:

Assistencial: amb base en el centre de salut de Kakindu, es donarà cobertura dermatològica a la població local a través de campanyes anuals. Les ràdios locals anunciaran les dates i les promouran per informar sobre l'oferta assistencial per tal que la gent pugui acudir.

Diversos dermatòlegs de la Societat Espanyola de Dermatologia (4) ja han adquirit el compromís de realitzar la campanya i la voluntat és incrementar el nombre de professionals implicats. En els mesos no presencials s'ampliarà el servei existent de teledermatologia.

- Millora de les instal·lacions i recursos: es duran a terme diferents actuacions:

- Educatiu: se centrarà en dues línies:

Es preveu que aquest projecte tingui continuïtat durant els propers tres anys i una periodicitat semestral.

Cinc anys de col·laboració entre Laboratoris Viñas i Fundació Pell Sana per treballar per la dermatologia solidària.

La Fundació Pell Sana va néixer el 2007, de la mà de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, societat mèdica centenària que agrupa els dermatòlegs espanyols, que té per objecte fomentar l'estudi de la pell i de les seves malalties en benefici dels pacients. Es tracta d'una organització sense ànim de lucre l'objectiu és realitzar i donar suport a accions que promoguin millores en la salut dermatològica de la població, bé amb la generació i difusió del coneixement sobre la prevenció, el diagnòstic o el tractament de les seves malalties i de la millor conservació de la seva salut, o amb accions específiques.

És el cinquè any que Laboratoris Viñas ha col·laborat amb la seva aportació a continuar un projecte que ajuda a desenvolupar la cara més solidària de la dermatologia, una de les àrees de salut a les que el laboratori ha dedicat més esforços des dels seus inicis.

share, link, spread

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.