El teletreball i la distància social propicien un major ús d'ordinadors i dispositius mòbils, augmenten el risc de males postures i mal d'esquena

08-10-2020

La irrupció de la pandèmia ha canviat les nostres vides modificant hàbits i costums. En l'àmbit laboral s'ha donat un gran impuls al teletreball, una fórmula que es va posar en pràctica durant el confinament i que moltes empreses han mantingut com a estratègia productiva. Davant la nova situació, el Ministeri de Treball ha agilitzat un avantprojecte de llei per regular aquesta modalitat amb les màximes garanties.

A més de l'àmbit legislatiu, cal tenir en compte aspectes relacionats amb la salut. Treballar des de casa pot propiciar postures inadequades que poden derivar en molèsties musculars en diferents zones de el cos. Cal considerar que prop de el 80% de la població ha patit o patirà aquest tipus de dolor en algun moment de la seva vida i més de la meitat, segons percentatges referits al farmacèutic o a el metge d'atenció primària, s'ha vist obligat a limitar la seva activitat.

Al marge del teletreball, la nova normalitat també afavoreix la dependència dels dispositius telemàtics en altres àmbits ja que, per evitar el contacte físic, són més freqüents les videotrucades, l'e-learning i les compres on-line.

A més, és cert que tant el teletreball com la distància social redueixen els desplaçaments provocant, en definitiva, que ens acabem movent menys i, en conseqüència, que tinguem una vida més sedentària si no la compensem amb algun tipus d'exercici o activitat física.

Davant d'aquesta situació resulta de vital importància adquirir uns hàbits de bona higiene postural que evitin malalties posteriors.

Una bona postura, la millor manera de prevenir el problema

Davant l'ordinador de sobretaula:

Amb el portàtil o la tablet:

A l'utilitzar el mòbil:

Així mateix, i sumat a aquests consells, és clau que alternem les nostres obligacions laborals amb la pràctica d'activitat física.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana la pràctica d'activitat física aeròbica un mínim de 150 minuts setmanals, d'intensitat moderada, o bé 75 minuts d'activitat física aeròbica vigorosa cada setmana, o bé una combinació equivalent d'ambdues als adults de 18 a 64 anys.

Per a això, és imprescindible realitzar sempre un escalfament muscular per evitar lesions i adaptar l'exercici que anem a realitzar a la nostra forma física per poder gaudir dels múltiples beneficis de la pràctica esportiva.

¿Dolor en músculs i articulacions?

Encara que vagis amb compte, és inevitable que en el dia a dia apareguin lesions musculars i articulars. Radio Salil és la gamma de medicaments tòpics per a l'alleujament simptomàtic de dolors musculars i articulars, de Laboratorios Viñas, que ajuda a seguir amb el dia a dia. Està indicat, a partir dels 12 anys, en casos de lumbàlgia, torticoli, petites lesions esportives i de sobreesforç com esquinços lleus, contusions, torçades lleus i rampes musculars.

Es presenta en dues formes d'aplicació:

> Radio Salil Antiinflamatori Crema és un medicament amb triple acció: analgèsica, antiinflamatòria i rubefaent (a utilitzar-se sobre la pell la envermelleix produint sensació de calor a la zona d'aplicació). Amb més de 100 anys en el mercat, la seva fórmula única amb 5 principis actius (salicilat de metil, mentol, àcid salicílic, càmfora, i nicotinat de metil) avala la seva eficàcia.

> Radio Salil Spray és una solució per polvorització cutània indicada per a l'alleujament simptomàtic de dolors musculars i articulars. La seva fórmula eficaç, amb 3 principis actius (salicilat de dietilamina, mentol i càmfora) li proporciona un doble efecte: antiinflamatori i analgèsic.

 

Per a més informació, consulteu la fitxa tècnica de Ràdio Salil Crema Antiinflamatoria i la de Radio Salil Spray.

share, link, spread

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necesarias por motivos técnicos

Análisis

Configuración personalizada |