Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Un 70% de dones pateix mastodínia, encara que només un 30% són tractades

13-03-2024

La mastodínia es manifesta com una situació de tensió i dolor mamari i afecta 2 de cada 3 dones en etapa fèrtil, el 60% tindrà a més episodis recurrents, empitjorant la seva qualitat de vida (1). Aquests símptomes són especialment freqüents en determinades situacions com la síndrome premenstrual o el primer trimestre de l'embaràs, poden oscil·lar entre moderats i severs i solen anar acompanyats de sensibilitat mamària, edema, inflor i sensació de tensió als pits. Tot això afecta de manera important la vida de la dona, provocant fins i tot nivells alts d'ansietat, amb repercussió en la seva activitat sexual, laboral, física, alterant fins i tot la son i la vida social (2). De vegades passa en un sol pit, però el més habitual és que es tracti d'un dolor bilateral (3).

Mastodin conté principis actius que ajuden a millorar els símptomes de la mastodínia sense interferir en el sistema hormonal. Ha estat formulat per reduir la sensació de tibantor i evitar el malestar de la tensió mamària.

Mastodínia, una malaltia infratractada

El dolor mamari cíclic premenstrual, conegut mèdicament com a mastodínia, és conseqüència de les fluctuacions hormonals fisiològiques. Apareix, generalment, les dues setmanes prèvies a l'arribada del període, augmenta fins a l'inici de la regla i millora amb l'aparició del sagnat. Tot i que habitualment és un dolor lleu o moderat, pot arribar a ser sever en algunes dones. A més, sol generar confusió i molta preocupació ja que les dones que el pateixen tendeixen a pensar que és l'avís d'un trastorn o malaltia més greu (4).

El dolor a les mames relacionat amb el cicle menstrual afecta més del 70% de les dones en edat fèrtil en algun moment de la seva vida, però només un 30% són tractades (1). La mastodínia és una malaltia infra diagnosticada i infra tractada pel fet que hi ha una percepció que és una situació normal (5). Però aquest malestar, conseqüència dels canvis morfològics que pateixen els pits amb les fluctuacions hormonals fisiològiques que tenen lloc al llarg del cicle menstrual, es pot resoldre amb dues línies de tractament:

  1. No hormonal. Un tractament segur, ben tolerat i amb un perfil d'efectes adversos baix.
  2. Hormonal. En casos de dolor sever sense resposta al tractament no-hormonal, amb efectes adversos.

Cicle menstrual i dolor mamari

Les fluctuacions hormonals fisiològiques que tenen lloc al llarg del cicle menstrual de la dona provoquen canvis morfològics als pits. Concretament, els nivells d'estrògens augmenten des del primer dia de la menstruació i arriben al nivell màxim just abans de la meitat del cicle. Això provoca el creixement dels conductes mamaris. Paral·lelament, els nivells de progesterona s'incrementen i arriben al nivell màxim cap al dia 21 del cicle. Això, alhora, ocasiona l'engrandiment dels lòbuls mamaris, on es troben els conductes. Tot això pot generar mal als pits abans de la fase lútia, les dues setmanes prèvies al període, que augmenta fins a l'inici de la menstruació i millora amb l'arribada del sagnat (4).

El dolor afecta especialment les parts superiors i exteriors, i es pot estendre a les aixelles. És freqüent que vagi acompanyat d’inflamació, sensació de pesadesa i tensió. Afecta generalment dones d'entre 20 i 45 anys, i en la transició a la menopausa. És habitual en dones amb mames fibroquístiques, una afecció benigna en què els pits acusen un engrossiment del teixit mamari i quists de líquid (4).

Així mateix, un desequilibri dels àcids grassos dins de les cèl·lules pot afectar la sensibilitat que té el teixit mamari a les hormones en circulació i agreujar la mastodínia.

Mastodin, alleugeriment no hormonal per a la tensió mamària

Actualment, hi ha mesures que permeten alleujar el dolor i les altres molèsties derivades de la mastodínia perquè, tot i ser una molèstia comuna que pateixen un gran nombre de dones, no cal resignar-se ni s'ha de minimitzar el problema. Mastodin, de Laboratorios Viñas, és una emulsió lleugera no hormonal que ajuda a alleujar la sensació de malestar que provoca la tensió mamària. Conté oli de llavor de cotó, rica en àcids grassos essencials, i àcid glicirètic (6). Resulta un tractament molt útil i recomanable per a la cura intensiva de les mames i el pit de la dona. Mastodin evita la sensació de tibantor i produeix un agradable confort a la zona, millora la microcirculació local de la mama i el drenatge de la zona. A més, Mastodin no deixa residus ni taca, té una gran acceptabilitat galènica i una agradable olor.

Resultats avalats pel laboratori (7). Després del tractament amb Mastodin durant una mitjana de 12 dies (2 aplicacions al dia) en 158 pacients amb mastodínia, el 84% de les dones van referir millorança en el dolor mamari i el 76% van referir millora en la tensió mamària. El 91% de les pacients va manifestar que continuaria el tractament amb Mastodin.

 

Fonts:

“Per informació sobre fonts científiques, consultar a Laboratorios Viñas”

share, link, spread

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi