Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Cura de la mucosa oral

share, link, spread

La cavitat oral és un reflex de l'estat de salut. És per això que alguns canvis i alteracions de la mucosa oral es poden relacionar amb determinades patologies sistèmiques o deficiències vitamíniques.

Funcions de la mucosa oral

Igual que la pell protegeix el cos de l'ambient exterior, la mucosa oral recobreix tota la cavitat bucal protegint-la del dany mecànic, bacteris, virus, fongs i substàncies tòxiques. A més, realitza altres funcions com controlar i regular l'intercanvi de fluids i nutrients amb l'entorn exterior, permetre assaborir el menjar i la beguda (gràcies a les papil·les gustatives de la llengua), i produir el mucus que lubrica la boca i la saliva (a través de les glàndules salivals).

Estructura de la mucosa oral

L'estructura morfològica de la mucosa oral varia, per l'adaptació funcional, a les diferents regions de la cavitat oral:

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi