Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Cura del descans

share, link, spread

Per què és important un bon descans?

L'ésser humà inverteix, aproximadament, un terç de la seva vida a dormir. Necessitem dormir per sobreviure ja que, de la mateixa manera que menjar i beure aigua, és una necessitat biològica. Una bona cura del descans permet restablir les funcions tant físiques com psicològiques per a un ple rendiment.

Mentre dormim, restablim la nostra energia cel·lular, l'homeòstasi del sistema nerviós central i de la resta dels teixits. La son té a més un paper important sobre els processos d'aprenentatge i la memòria.

Les fases de la son

El nombre d'hores que són necessàries varia d'unes persones a unes altres, encara que la mitjana diària és de 7 hores i mitja, hi ha un rang que oscil·la entre 4 ( "poc dormidors") a 10 hores ( "grans dormidors"), considerant-se aquests valors dins la normalitat.

Necessitem dormir (son) per després estar desperts (vigília), i viceversa. Aquest cicle diari de son-vigília és el que s'anomena ritme circadià. Els ritmes circadians es veuen afectats principalment per la llum i la foscor.

Segons l'activitat cerebral, s'han descrit diferents fases de la son:

Fase 1 de Somnolència
Fase 2 de Somni Superficial
Fase 3 de Somni Profund
Fase REM (de l'anglès Rapid Eye Movement)

Normalment, el somni nocturn en l'adult s'estructura en 5-6 cicles de 60-90 minuts.

Trastorns de la son

Tot i que en si mateixos els trastorns de la son no són una patologia greu, sí suposen serioses implicacions en la vida diària: decaïment, esgotament físic, baix rendiment i dificultat de concentració o de capacitat de memòria, mals de cap, musculars, dentals, somnolència diürna , canvis d'humor i d'ànim i dificultat per complir amb les obligacions professionals o personals.

A Laboratorios Viñas oferim solucions per a la cura del descans i els trastorns provocats per la falta de son.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi

Configuració personalitzada |