Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Cura bucodental

share, link, spread

La cura bucodental és fonamental per mantenir la correcta salut de la boca i aconseguir unes dents blanques i sense taques.

La boca és un òrgan vital del nostre cos. A través d'ella ens expressem, parlem, riem, mengem. La nostra boca diu molt de nosaltres. Per això, és essencial cuidar-la de manera integral.

Les malalties de la boca

Les malalties de la boca són, encara avui en dia i pel que fa a la salut humana, el tercer problema mundial més freqüent. Actualment se sap que la causa principal d'aquestes afeccions és la placa bacteriana i que una correcta cura bucodental pot controlar la formació d'aquesta.

La càries dental i les periodontitis són les malalties bucodentals més freqüents. Segons les dades disponibles sobre salut bucodental, entre el 60 i el 90% dels escolars tenen càries dental i les malalties periodontals greus, que poden ocasionar la pèrdua de les dents, afecten entre un 5 i un 20% dels adults.

L'Organització Mundial de la Salut assenyala que mantenint uns correctes hàbits d'higiene es podria reduir la incidència d'aquestes patologies.

La placa dental i la higiene oral

La cavitat oral proporciona un ambient càlid i humit ideal per a la proliferació de molts microorganismes, especialment bacteris. Aquests bacteris acaben formant part de la placa dental o biofilm, que s'acumula en les superfícies de les dents i, en menor mesura, en la mucosa oral. La placa dental està implicada en l'aparició de les dues malalties més prevalents de la boca: la càries dental i la malaltia periodontal o periodontitis.

D'altra banda, la placa dental, quan s'engrosseix i calcifica forma la tosca, una pel·lícula visible i inestètica que s'acompanya amb freqüència de taques fosques a les dents.

Per mantenir la correcta salut de la boca i aconseguir unes dents blanques i sense taques, és fonamental el control dels nivells de placa bacteriana. El control mecànic, mitjançant el raspallat dental i la neteja dels espais interdentals, és una pràctica recomanada de manera universal a tota la població.

Productes per a la cura bucodental

Laboratorios Viñas disposa d'una àmplia varietat de productes per a la cura bucodental i per al tractament d'algunes de les afeccions bucals més freqüents, com les aftes, la sequedat bucal o el dolor dental.

Blanquejament dental

Els dentifricis blanquejadors tenen com a funció principal millorar l'aspecte de les dents, disminuint les taques i blanquejant la seva coloració.

Es consideren taques extrínseques aquelles que produeixen una acumulació de pigments sobre l'esmalt dental, la capa més externa de la dent, i taques intrínseques, les que es produeixen a la dentina, és a dir, el teixit que hi ha sota l'esmalt.

Aftes i úlceres bucals

Les aftes o úlceres bucals constitueixen una de les alteracions més freqüents de la cavitat bucal. Aproximadament, el 20% de la població patirà aftes recurrents en algun moment de la seva vida, encara que són més comuns en nens petits, adolescents i adults joves, i tendeixen a disminuir la seva incidència amb el pas dels anys.

Sequedat bucal

La sequedat bucal o xerostomia és la sensació subjectiva de tenir la boca seca. Es tracta d'un motiu freqüent de consulta, especialment entre la gent gran. Sovint s'associa a una disminució de la secreció salival per un mal funcionament de les glàndules salivals.

Dolor dental

L’odontalgia o dolor dental és la causa més freqüent de consultes odontològiques. Aquest dolor pot ser agut o crònic i pot acompanyar-se d'altres símptomes com la inflamació. El dolor dental és habitualment un símptoma secundari a diferents processos inflamatoris i infecciosos de la polpa dental, el teixit interior de la dent, i dels teixits periodontals, els teixits de suport de la dent.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi

Configuració personalitzada |