Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Caiguda del cabell

share, link, spread

La caiguda de cabells és un dels motius de consulta més freqüents en dermatologia. 

Hi ha èpoques de l'any, especialment a la tardor, en què augmenta la quantitat de pèl que es perd. 

Causes de la caiguda del cabell 

Més enllà de la caiguda de cabell estacional, el ritme de vida (estrès), una dieta sense els nutrients essencials, desequilibris hormonals, el post-part, la menopausa, alteracions de la tiroide, infeccions, alguns medicaments per la tensió, diabetis, colesterol, anèmia, anticonceptius ... poden tenir efectes secundaris que repercuteixen en el creixement de cabells i generar una major pèrdua capil·lar. 

L'estrès és una de les causes de molts trastorns capil·lars. En situacions d'estrès o ansietat la glàndula suprarenal funciona en excés i produeix més adrenalina de la necessària, el que incrementa la testosterona provocant que el cabell es debiliti. D'altra banda, en les situacions d'estrès es produeix també un augment dels requeriments nutricionals, el que comporta al fet que, en moltes ocasions, la ingesta de nutrients a través de la dieta sigui insuficient. El cos destina els seus recursos al que és de vital importància i, el cabell, al no ser indispensable per a la supervivència, és el primer a manifestar els símptomes d'aquestes mancances nutricionals. 

Els efectes de la caiguda del cabell 

La caiguda de cabells suposa un trauma, arribant a ser un problema sever que afecta l'autoconfiança de qui la pateix, home o dona, influint en el seu poder de seducció, i pot arribar a convertir-se en una obsessió. 

Quan es produeix una pèrdua superior als 150 cabells, el més probable és que el pèl estigui feble. És fàcil saber quan ens trobem amb aquest problema, simplement mirant el raspall, clar indicador de la qualitat i quantitat de cabell perdut diàriament. 

Com evitar la caiguda del cabell 

Per evitar la caiguda de cabells, un complement nutricional específic és de gran ajuda, ja que actua sobre el fons de el problema i activa l'autoregulació del propi organisme, arribant a aturar la pèrdua excessiva de pèl. Els efectes es poden percebre a partir del primer mes, encara que s'aconsella mantenir el tractament durant un mínim de tres mesos. 

D'altra banda, l'ús de productes complementaris: xampús suaus d'alt poder acondicionador, mascaretes reparadores i protectores, etc. contribuiran també a mantenir una bona salut capil·lar. 

L'estrès és un factor que pot afectar la caiguda i que hem d'intentar controlar. L'exercici físic, les tècniques de relaxació, la dieta equilibrada i alguns productes naturals ens poden ajudar a combatre-ho. 

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi