Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Reescalfament de peus

share, link, spread

El sedentarisme, el tabaquisme, l'embaràs, l'obesitat o passar moltes hores de peu són situacions habituals que poden causar sensació de cames cansades i inflor i reescalfament de peus.

L'estiu és una època de l'any en què els peus i les cames cansades requereixen una especial atenció. Amb la calor les venes es dilaten, especialment les de les cames i els peus, que aguanten més pressió, la circulació s'alenteix, es concentra un major volum de sang, es produeix una inflor i tot això condueix a una sensació de cansament o fins i tot dolor.

Els caminants i els corredors sovint experimenten peus reescalfats o sensació de cremor. Moltes vegades, el sobreescalfament és causat per problemes relacionats amb els mitjons i el calçat, així com per la fatiga després d'un llarg entrenament.

 

Com evitar el reescalfament dels peus?

Per evitar i minimitzar aquest trastorn, és fonamental adoptar hàbits de vida saludables que ens ajudin a mantenir una correcta circulació sanguínia. És recomanable mantenir una alimentació correcta, practicar exercici físic, mantenir un pes corporal adequat, evitar la roba excessivament ajustada o utilitzar mitges de compressió, així com l'aplicació de fred, bé mitjançant banys d'aigua freda o bé mitjançant productes específics.

La hidratació és també una cura bàsic. Aplicar una crema hidratant específica mitjançant massatge, exercint pressió amb els polzes des del taló cap als dits, ajudarà a alleujar el reescalfament i la sensació de peus cansats.

Finalment, descansar amb els peus lleugerament elevats, col·locant un coixí sota d'aquests, contribuirà també a prevenir i alleujar el reescalfament dels peus.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi