Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Primeres dents

share, link, spread

La dentició es defineix com el procés de formació i desenvolupament de les primeres dents dins de la cavitat bucal.

Les dents de llet (o dentició primària) comencen a sortir al voltant dels 6-7 mesos d'edat, i el procés sol completar feia els 3 anys. Mentre que les dents definitives comencen a aparèixer als 6 anys.

L'aparició de les dents de llet suposa un gran canvi en la vida de l'infant. A partir d'aquest moment serà capaç de mossegar i triturar, el que comportarà una significativa transformació en la seva alimentació. Aquest procés comença amb la sortida dels incisius, peces molt útils quan es tracta de mastegar verdures i aliments tous, i continua amb els molars i els canins, necessaris per a la ingesta de carn i altres aliments més consistents.

Quins són els símptomes?

El procés de dentició pot venir associat ocasionalment a una inflamació de les genives i dolor i, a més, acostuma a manifestar-se amb un malestar general.

En aquest sentit, és habitual que el dolor al sortir les dents provoqui en els nadons un baveig més abundant del que és habitual, un irritabilitat inusual, un plor inconsolable i una disminució de la gana. En ocasions poden aparèixer trastorns de la son i diarrea.

Com calmar el dolor associat a la sortida de les primeres dents?

Els següents consells ajudaran a calmar el dolor de la sortida de les primeres dents a nadons:

No obstant això, perquè puguin ser efectius, és clau que aquests productes per calmar el dolor de les primeres dents continguin substàncies suavitzants i descongestives no tòxiques. Entre elles, destaca l'àcid hialurònic d'alt pes molecular.

En aquests casos, el pediatre pot valorar la possibilitat de prescriure medicaments analgèsics, antiinflamatoris i antipirètics per via oral.

Quan cal portar els nens a l'dentista per primera vegada?

La salut oral i el correcte desenvolupament de la boca formen part de la salut general en el nen. Des del naixement cal explorar la cavitat oral per detectar possibles anomalies. Si no hi ha alteracions, un bon moment per iniciar les visites a l'dentista seria quan comencen a sortir les primeres dents (6 mesos - 1 any).

Posteriorment, durant el recanvi de les dents, les revisions periòdiques són també fonamentals. Aquestes visites s'han de mantenir al llarg de la infància i l'adolescència.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi