Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Cures per a l'hivern

share, link, spread

Les afeccions respiratòries en nens són molt freqüents, sobretot durant els primers tres anys de vida.

Tot i que poden aparèixer en qualsevol moment, la majoria mostra un clar predomini d'incidència estacional i es detecten fonamentalment durant els mesos freds de l'any.

Les afeccions respiratòries en nens solen provocar símptomes lleus, però són una de les causes principals d'absentisme escolar. Els símptomes d'aquestes afeccions apareixen quan certs virus envaeixen les cèl·lules de les vies altes (nas, cavitat nasal, boca, faringe i laringe), que desencadenen inflamació i producció de mucositat.

Aquesta situació deriva en els clàssics símptomes de refredat en nens: congestió nasal, moqueig, irritació de la gola i tos, que es poden prolongar durant dies. Cal tenir en compte que els lactants i els nens més petits no són capaços de comunicar els símptomes de manera específica, per la qual cosa un senyal d'alarma és que es mostrin irritables i molestos.

En general, els nens no necessiten acudir al pediatre per un refredat comú, ja que els símptomes solen ser lleus i desapareixen al cap de pocs dies. I normalment, aquests processos lleus es poden alleujar a casa afavorint el descans i mantenint una ventilació i humitat correcta de l'habitació.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi