Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Higiene Corporal

share, link, spread

La higiene corporal és una cura bàsica indispensable per a que la pell es mantingui en bones condicions.

La sudoració és una manifestació fisiològica per la qual la pell s'allibera de toxines i controla la temperatura corporal. La suor, per si sola, és inodor i només produeix una olor característica quan està exposat a humitat en presència de la flora bacteriana de la pell, que és la responsable del procés de fermentació i descomposició que origina l'olor corporal.

Les glàndules sudorípares

La pell té dos tipus de glàndules sudorípares: les glàndules eccrines i les glàndules apocrines. Totes dues són responsables de la producció de suor.

Les glàndules eccrines es troben en gairebé tot el cos i s'obren directament a la superfície de la pell.

Les glàndules apocrines es localitzen a les zones on hi ha abundants fol·licles pilosos: com les aixelles, els engonals o el cuir cabellut. Aquestes glàndules s'activen pels estímuls emocionals i estan latents fins a la pubertat, moment en el qual comencen a segregar substàncies.

Sudoració excessiva

La sudoració excessiva pot ser deguda a un ampli ventall de factors.

La calor, els esforços físics, com la pràctica d'activitat física intensa, i l'estat emocional o nerviós són les causes principals que determinen una major sudoració. Són moltes les persones que pateixen els inconvenients de la sudoració excessiva, el que els ocasiona situacions d'incomoditat i falta de seguretat.

Desodorant vs Antitranspirants

Normalment es confon el que fan els antitranspirants i els desodorants. Els antitranspirants bloquegen l'expulsió de suor formant taponaments en el conducte sudorípar, frenant així el flux de suor a la superfície de la glàndula ecrina. Per la seva banda, els desodorants eliminen o contraresten l'olor de l'aixella, retardant el desenvolupament de l'olor, reduint la percepció de l'olor o emmascarant, gràcies a l'ús de fragàncies.

Els desodorants estan dissenyats per eliminar l'olor de l'aixella, no per reduir o eliminar la transpiració, constituint la millor opció per a les persones que no tinguin problemes amb la suor, però volen sentir-se fresques i lliures d'olors.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi