Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Aportació de zinc

share, link, spread

El zinc és un oligoelement involucrat en molts i importants processos fisiològics de l'organisme humà.

¿Quins aliments contenen zinc?

El zinc està extensament distribuït en aliments i begudes, encara que el seu contingut és molt variable.

Els productes d'origen marí, principalment els mariscs (ostres i crustacis), són els aliments més rics en zinc, seguits de les carns vermelles, derivats lactis i ous, i els cereals integrals.

Els vegetals, amb excepció de les llegums, presenten un contingut baix de zinc. Per tot això, les verdures, hortalisses i fruites, greixos, peixos i dolços són fonts pobres de zinc.

En els aliments el zinc està associat particularment a les proteïnes, el que afecta la seva biodisponibilitat (absorció per part de l'organisme). El zinc procedent d'aliments vegetals té menor biodisponibilitat causa de la presència d'àcid fític que forma complexos insolubles que s'absorbeixen poc.

¿Quins són els beneficis del zinc?

El zinc de l'organisme prové de la ingesta a partir d'aliments que el contenen, però múltiples persones poden presentar un dèficit de zinc per causes com trastorns en la seva absorció, dietes inadequades, malalties associades, etc. Aquest dèficit pot provocar efectes biològics i clínics com l'aparició de lesions a la pell, alopècia, trastorns de el sistema immune i major susceptibilitat a les infeccions, etc.

L'aportació de zinc és útil en aquestes situacions, especialment en dermatologia, en les quals pugui haver requeriments especials de l'oligoelement.

Una sal de zinc, el acexamat de zinc, és el resultat d'un ampli projecte d'investigació de Laboratorios Viñas i està inclòs en la Farmacopea europea. Aquesta molècula ha mostrat la seva capacitat de reforçar els mecanismes de defensa de la mucosa gastrointestinal i un efecte antisecretor i està indicada en la prevenció de les lesions gastrointestinals induïdes pels antiinflamatoris no esteroides i en el tractament de les úlceres gàstriques o duodenals. A l'ésser una sal soluble és també una aportació adequada de zinc.

Productes

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi