Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Cura dels peus i les mans

share, link, spread

Els peus solen ser els grans oblidats en les cures corporals, tot i que constitueixen una part vital del nostre organisme i que el seu estat repercuteix en la nostra salut general. El fet d'estar gairebé sempre tancats dins de les sabates i ser una part poc exposada, fa que ens oblidem d'ells amb facilitat i únicament ens recordem de la seva existència quan ens envien senyals que alguna cosa no va bé. Llavors, ens adonem que el seu estat repercuteix en la nostra salut general, que juguen un paper fonamental en el nostre organisme. Sobre ells carreguem tot el dia el nostre pes, ja sigui caminant, practicant esport, treballant o, simplement, romanent de peu sense moure'ns.

Les mans, a diferència dels peus, són una part del nostre organisme visible i exposada a factors externs. Les mans són una eina bàsica en la nostra vida diària. A través d'elles ens expressem, treballem, mengem, ens desplacem, ens saludem, ens acariciem ...

Laboratorios Viñas, conscient de la importància de tractar els peus i les mans com es mereixen, ofereix solucions per a totes les indicacions associades amb la cura d'aquestes dues parts del nostre cos tan essencials per a la vida diària.

Peus cansats

La fatiga als peus sol ser ocasional i pot estar relacionada amb una llarga caminada o amb haver estat molt de temps de peu. Sol desaparèixer amb el repòs i amb l'aplicació de productes específics per a peus cansats.

Peus secs

Uns peus excessivament secs són propensos a manifestar major nivell de lesions com esquerdes i, en conseqüència, tenen una major probabilitat de contraure infeccions bacterianes o per fongs.

Suor de peus

La mala olor de peus pot estar causada per una excessiva sudoració, pel fet que aquesta afavoreix la contaminació per bacteris o fongs.

Reescalfament de peus

A l'estiu, amb l'augment de les temperatures, convé estar més atents i procurar cuidar els peus per si es rescalfen, un trastorn freqüent en aquesta època de l'any.

Peu diabètic

Menció a part mereixen les persones que pateixen diabetis. La manca de sensibilitat en les extremitats, combinada amb una mala circulació de la sang predisposen als pacients diabètics a patir complicacions en la salut dels seus peus.

Tractament rehabilitador de peus i mans

La Rehabilitació o Teràpia física rehabilitadora de les mans i dels peus busca la restauració màxima dels pacients i portar-los a la màxima independència física, mental, social i ocupacional. El moviment voluntari és un requisit indispensable per a una vida activa, per això, la pèrdua de la mobilitat a les mans o als peus condueixen a un deteriorament funcional i de la incapacitat per realitzar les activitats de la vida diària.

Una part essencial del tractament rehabilitador consisteix a realitzar moviments específics de flexió i extensió, així com estiraments. Aquest tipus d'exercicis pot ajudar a enfortir la musculatura i millorar així la mobilitat de les extremitats. En el cas de l'artrosi de mans és preferible fer aquests exercicis dins d'un recipient amb aigua calenta, ja que la calor també ajudarà a disminuir la rigidesa. Per contra, és millor no realitzar-los durant els brots inflamatoris.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi