Cura de la mucosa oral

share, link, spread

La cavitat oral és un reflex de l'estat de salut. És per això que alguns canvis i alteracions de la mucosa oral es poden relacionar amb determinades patologies sistèmiques o deficiències vitamíniques.

Funcions de la mucosa oral

Igual que la pell protegeix el cos de l'ambient exterior, la mucosa oral recobreix tota la cavitat bucal protegint-la del dany mecànic, bacteris, virus, fongs i substàncies tòxiques. A més, realitza altres funcions com controlar i regular l'intercanvi de fluids i nutrients amb l'entorn exterior, permetre assaborir el menjar i la beguda (gràcies a les papil·les gustatives de la llengua), i produir el mucus que lubrica la boca i la saliva (a través de les glàndules salivals).

Estructura de la mucosa oral

L'estructura morfològica de la mucosa oral varia, per l'adaptació funcional, a les diferents regions de la cavitat oral:

  • Mucosa de revestiment: la seva funció principal és la protecció. Formada per un epiteli no queratinitzat unit a un teixit connectiu elàstic i flexible, és distensible i s'adapta a la contracció i la relaxació. Aquest tipus de mucosa és present a la cara interior de les galtes, llavis, paladar tou, la cara ventral de la llengua i el terra de la boca i representa aproximadament un 60% de la superfície total de la mucosa oral.
  • Mucosa masticatòria: present a les genives i al paladar dur, està sotmesa a forces intenses de fricció i pressió originades per la masticació. Sol estar fixada a l'os i no té submucosa. Representa al voltant del 25% de la superfície total de la mucosa oral.
  • Mucosa especialitzada: es troba a la cara dorsal de la llengua i rep aquest nom perquè és on es troben les papil·les gustatives. Representa aproximadament un 15% del total de la mucosa oral.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi

Configuració personalitzada |