Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Tractament del dolor

share, link, spread

El dolor és la raó més freqüent per la qual un pacient sol·licita assistència mèdica. Es defineix com una desagradable experiència sensitiva i emocional que s'associa a una lesió real o potencial dels teixits. Sense dolor, ens podríem lesionar greument sense adonar-nos o no adonar-nos d'algun problema de salut que requereix tractament.

El dolor és la causa més freqüent d'incapacitat, un repte per a la farmacoteràpia i també per a Laboratorios Viñas.

La nostra empresa gaudeix d'una àmplia experiència en l'elaboració de medicaments i preparats destinats al tractament i alleugeriment del dolor localitzat per via tòpica.

Tipus de dolor

Segons el temps d'evolució, el dolor es pot classificar com:

De vegades és difícil diferenciar un dolor agut d'un crònic, ja que el dolor és oscil·lant i fins i tot, en certes ocasions, alterna amb períodes de temps sense dolor.

El dolor crònic en ancians és una realitat preocupant, per la seva elevada prevalença. En aquest sentit, s'estima que entre un 50 i 80% de la població major de 65 anys presenta algun tipus de dolor en el seu dia a dia.

Una altra possible classificació del dolor té en compte la seva fisiologia:

El dolor nociceptiu, com ara el dolor articular i muscular, és una resposta normal i fisiològica d'autoprotecció. És aquell conseqüència de l'estimulació dels receptors de dolor tant en un teixit sa (dolor agut i vital per evitar o minimitzar danys) com en un teixit en estat patològic (per exemple, mal en una articulació afectada per artrosi).

En canvi, el dolor neuropàtic és una resposta fisiològica anormal. Es tracta del dolor produït a causa d'una lesió física o funcional en les pròpies vies de transmissió de el dolor (nervis) en qualsevol punt de el sistema nerviós.

Dolor articular i muscular

El dolor muscular és un "senyal d'alarma" d'un procés patològic, per alteració d'alguna de les estructures que componen el sistema musculoesquelètic. A la pràctica quotidiana, les causes més freqüents de dolor muscular són les contractures, les rampes i les agulletes.

El dolor articular o artràlgia engloba qualsevol incomoditat o molèstia que pugui sentir-se en les articulacions a causa d'una alteració d'algun dels elements que les conformen. És a dir, cartílag, os, lligaments, tendons o músculs.

Dolor neuropàtic

Si hi ha un mal difícil de tractar, aquest és el dolor neuropàtic. La seva complexitat fa d'ell un repte per a qualsevol terapeuta. És l'únic dolor que no és produït per l'estimulació de nociceptors perifèrics, sinó que és secundari a una lesió de el Sistema Nerviós Perifèric o a lesions en el propi sistema nerviós central.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi