Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Desmaquillatge i neteja dels ulls sensibles

share, link, spread

Netejar i desmaquillar són dos passos fonamentals en la cura dels ulls sensibles.

La pell de la cara es veu sotmesa diàriament a factors externs nocius com són la pols, la pol·lució, la brutícia... i és per aquesta raó que s'ha de netejar a fons, cada dia.

La neteja és una rutina fonamental en la cura dels ulls sensibles. A més de preparar la pell de la zona periocular per a l'aplicació de cremes i altres tractaments successius, la higiene periocular és important per eliminar l'excés de descamació i sèu, així com altres secrecions oculars de parpelles i pestanyes.

Aquest fet és un aspecte clau en la prevenció de les complicacions associades a algunes patologies que afecten als ulls sensibles: com la blefaritis, la rosàcia, la dermatitis seborreica o l'ull sec.

La higiene de parpelles i pestanyes també és una cura essencial per a les persones que fan servir lents de contacte o que han patit alguna intervenció oftalmològica recent, ja que una acurada neteja periocular contribueix a eliminar microorganismes potencialment patògens i, per tant, redueix el risc d'aparició d'infeccions oculars, com mussols o conjuntivitis, entre d'altres patologies.

Desmaquillants per ulls sensibles

Desmaquillar és el primer pas en la rutina de nit sempre que es va maquillada. Aquest gest s'ha de realitzar amb un producte específic per a ulls sensibles, ja que la pell del contorn dels ulls és diferent de la de la resta del cos i requereix d'unes cures especials per no agredir ni danyar la zona i evitar també picor o irritacions.

El desmaquillant de l'ull sensible ajuda a eliminar la pell morta, la brutícia, el greix sebaci i el maquillatge de la zona periocular, caracteritzada per una sensibilitat extrema i molt susceptible a les agressions externes.

És important utilitzar desmaquillants fluids i frescos, amb un pH lacrimal i testats en portadors de lents de contacte, assegurant que són aptes per a la cura dels ulls sensibles.

D'altra banda, els desmaquillants per ulls sensibles, a més d'eliminar les restes de cosmètics, maquillatge i la brutícia acumulada, han de respectar la pel·lícula hidrolipídica. Aquest efecte s'aconsegueix conjugant l'acció de tensioactius suaus amb emol·lients, hidratants.

Els preparats netejadors específics per a la zona del contorn dels ulls es caracteritzen també per no incloure alcohol ni perfums en la seva composició. Per contra, és convenient que continguin ingredients amb propietats calmants i anti-irritants, com, per exemple, el bisabolol.

Consells per desmaquillar els ulls sensibles

Els passos que cal seguir per desmaquillar correctament els ulls sensibles són els següents:

• Sobre un disc de cotó, abocar una petita quantitat del producte desmaquillant.

• Col·locar el producte suaument sobre la parpella i les pestanyes i deixar que actuï durant uns segons.

• Arrossegar el disc de cotó amb suavitat cap a les pestanyes perquè el maquillatge es retiri fàcilment.

És molt important no fregar els ulls d'un costat a l'altre i utilitzar un disc de cotó diferent per a cada ull.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi