Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Pell madura

share, link, spread

Al llarg de el temps, la pell de la cara pateix alguns canvis que alteren la seva estructura, de manera que les necessitats en cada etapa de la vida són diferents. La cura diària de la pell madura mitjançant fórmules adaptades a aquesta tipologia de pell és essencial per aconseguir mantenir la bellesa natural de la pell.

Factors que influeixen en l’envelliment cutani

Els factors que influeixen en l'envelliment cutani depenen del tipo de què és tracti.

Hi ha dos tipus d'envelliment cutani: el extrínsec i el intrínsec.

L'envelliment extrínsec és el produït per factors externs a l'organisme. El clima, la radiació solar i, especialment, la radiació ultraviolada són responsables de l'fotoenvelliment. D'altra banda, els hàbits de vida no saludables: dietes inadequades, consum de tabac, alcohol, etc. perjudiquen l'estat de la pell.

L'envelliment intrínsec és el que depèn del pas natural del temps (cronològic), del fototip cutani (genètic), de l'altitud de lloc de residència (gravitacional) i de la producció d'hormones (endocrí-hormonal).

Tots aquests factors produeixen canvis en l'estructura, morfologia i funcionalitat de la pell madura.

Característiques de la pell madura

La pell madura, en general, es distingeix per una característica disminució de la seva capacitat funcional i, per això, està més exposada als factors ambientals. Això succeeix perquè, amb el pas del temps, la pell es torna més fina, seca i fràgil, perd elasticitat i turgència i cicatritza amb major dificultat. També apareixen arrugues i alteracions en la pigmentació.

Com cuidar la pell madura

Les característiques de la pell madura determinen la forma de cuidar-la.

A partir dels 40 anys les arrugues de la pell es van accentuant, sobretot al front, i en els solcs del nas i de el contorn d'ulls. A la pell madura apareixen també els primers símptomes de flacciditat a la cara i coll i la pell cada vegada necessita més hidratació a causa dels canvis hormonals que experimenta.

Per frenar l'avanç de les arrugues i la flacciditat, és imprescindible l'ús de cremes i sèrums per a pells madures, amb alta capacitat hidratant que incloguin ingredients reparadors i reafirmants.

Després de la menopausa, la pell es torna més fina i fràgil i la degradació de les fibres de col·lagen i elastina cada vegada és més acusada, el que es tradueix en pèrdua d'elasticitat i de to. Els teixits es relaxen i l'oval facial es desdibuixa lentament.

Cal aplicar cremes hidratants de textura rica, que reforcin l'estructura interna de les cèl·lules amb ingredients reafirmants i altament redensificadores, així com fitohormones que ajudin a compensar els canvis hormonals de la pell madura.

L’higiene diària també és molt important. Com la pell madura tendeix a assecar-se i a tornar-se aspra, s'aconsellen netejadors suaus que no ressequin i que respectin la funció barrera de la pell.

D'altra banda, la protecció solar és un altre cura bàsica per a la pell madura. S'han d'usar fotoprotectors que tinguin un índex de protecció i una textura adequada a el tipus de pell.

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi