Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Dermatitis del bolquer

share, link, spread

La dermatitis del bolquer és la dermatosi inflamatòria més freqüent en el nadó. De fet, s'estima que aquesta afecció de la pell afecta entre un 7 i un 35% dels més petits en els primers anys de vida.

La dermatitis del bolquer afecta per igual a ambdós sexes i es considera que la prevalença màxima succeeix entre els sis i els dotze mesos d'edat.

Per què es produeix la dermatitis de el bolquer?

La pell de l'nounat és més susceptible als irritants externs. En la seva cura són aspectes importants el manteniment de la integritat de la pell, la higiene (amb especial atenció a l'àrea genital i de el bolquer), i l'adequat ús de sabons i emol·lients.

La humitat, oclusió, maceració, contacte amb orina i / o femta, produeixen una dermatitis irritativa en l'àrea del bolquer, també coneguda com dermatitis del bolquer.

Les àrees inguinals, els plecs interglúteos i els genitals són especialment sensibles a presentar processos irritatius, descamatius i exudatius com la dermatitis irritativa o al·lèrgica de bolquers o la vulvitis o vulvovaginitis en les nenes.

El bolquer clou la pell, el que condueix a maceració i predisposa a la infecció i inflamació. El pH de la pell augmenta quan l'orina es barreja amb la femta, el que també contribueix a una pèrdua de la barrera epidèrmica. Aquest fet explica que la incidència de dermatitis del bolquer sigui tres o quatre vegades superior en els nens que pateixen diarrea.

Com es manifesta la dermatitis del bolquer?

El diagnòstic de dermatitis del bolquer sol fer quan hi ha canvis en la coloració de la pell (màcules) i l'aparició de plaques enrogides i inflamades en aquesta part de el cos. A més, és molt habitual la presència de exsudacions i lesions ulceroses.

La dermatitis de l'àrea del bolquer pot ser simplement irritativa pel contacte amb el bolquer o pot complicar amb una sobreinfecció per càndida. En els casos de dermatitis del bolquer greu o severa, també poden observar-se crostes, engrossiment de la dermis (liquenificació), fissures i cicatrius.

Tractament de la dermatitis del bolquer

Davant els primers símptomes de dermatitis del bolquer, les pautes a seguir haurien de ser les següents:

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi