Més de 34.000 persones es beneficien de les accions del Fondo de Emergencias de Farmamundi, amb el qual Laboratorios Viñas col·labora activament

29-07-2019

En el que portem de 2019, més de 34.000 persones, sobretot dones i menors de cinc anys, han millorat la seva salut i qualitat de vida gràcies a les vuit actuacions que el Fondo de Emergencias de Farmamundi (FAHE), amb el qual Laboratorios Viñas col·labora de forma activa des de fa més de 12 anys, manté en set països.

25 dispositius mòbils de salut en Kyaka II

Al nord d'Uganda, Farmamundi va treballar per reduir la vulnerabilitat en salut de la població sud-sudanesa refugiada a 12 nous assentaments urbans en el Districte d’Adjumani. La intervenció amplia la cobertura sanitària i la capacitat operativa dels serveis d'atenció primària, amb èmfasi en la salut maternoinfantil i la salut sexual i reproductiva, garantint el respecte als drets humans, la pertinença cultural i de gènere.

També s'ha prioritzat l'atenció sanitària adaptada al perfil epidemiològic de la població, amb èmfasi en la salut materna, sexual i reproductiva a famílies en el Camp de Refugiats de Kyaka II, al Districte de Kyegegwa, que acull persones refugiades de la República Democràtica del Congo, Rwanda i Burundi.

D'altra banda, s'han posat en marxa 25 dispositius mòbils de salut en els assentaments i s'han realitzat 15 tallers de promoció de la salut menstrual, garantint l'accés a la informació, la higiene i les eines per a la fabricació d'articles d'higiene reutilitzables entre les adolescents. "Hem distribuït 500 kits d'higiene i salut menstrual que inclouen sabó i draps sanitaris a 500 dones adolescents amb dificultats d'accés als productes d'higiene", explica Tatiana Montesinos, responsable d'Acció Humanitària i Emergències de Farmamundi.

Accions realitzades a la RD Congo, Haití, Moçambic i Equador

El Fondo de Emergencias també treballa per garantir l'accés als serveis gratuïts d'atenció primària en salut i de salut sexual i reproductiva de més 8.200 persones a Kamango, situada a la província de Kivu Nord, a la República Democràtica del Congo. La iniciativa contempla el proveïment amb medicaments essencials genèrics, específics de salut sexual i reproductiva, kits de suport nutricional, campanyes de sensibilització comunitària i formació específica al personal sanitari en atenció d'urgència a dones supervivents de violència sexual en els centres de Luanoli i Kamanzara.

D'altra banda, a Haití, al costat de l'ONG local Movimiento Soci Cultural para los Trabajadores Haitianos (MOSCTHA), s'ha dut a terme una intervenció per reduir el risc de desastres en les Comunes de Léogâne, Petit-Goâve i Grand-Goâve del districte Léogane, que ha beneficiat 3.800 persones.

A Moçambic, i després del pas del cicló Idai, s'han garantit les necessitats vitals bàsiques (aixopluc, higiene, alimentació) de les poblacions afectades en Manica, promovent la recuperació dels seus mitjans de vida. Al costat de l'ONG United Purpose es van distribuir kits d'abric, lones i plàstics per a la cobertura de cases; kits d'higiene, amb purificadors d'aigua, galledes i articles higiènics, específics per a dones; kits alimentaris i la dotació de llavors de blat de moro, hortalisses de cicle curt i fertilitzants que van beneficiar 1.100 persones.

A més, aquest 2019, a l'Equador i gràcies al suport de la Fundación Terranueva, s'ha aconseguit protegir el dret a la salut de les poblacions afectades per les inundacions a les zones rurals del Cantó Santa Anna. Un total de 360 ​​famílies de les Parròquies La Unió i Sant Pau de Poble Nou van rebre kits d'higiene personal adaptats a les qüestions de gènere i edat i van participar en les campanyes d'informació, educació i comunicació sobre higiene i sanejament.

Assistència alimentària a Palestina i Síria

Finalment, destacar que el FAHE segueix donant suport l'assistència alimentària d'emergència a la Franja de Gaza i en els campaments d'Al Yarmouk i Khan Eshieh, a Síria, coincidint amb l'època de Ramadà. En total, s'han subministrat aliments bàsics a més de 2.600 persones, la majoria dones i nenes en situació de màxima vulnerabilitat en ambdues zones.

share, link, spread

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.