El nostre Lloc Web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. Veure més informació / X


Farmamundi reparteix kits nutricionals a famílies síries desplaçades

Farmamundi reparteix kits nutricionals a famílies síries desplaçades

 

La greu situació de conflicte que viu Síria ja dura nou anys. La població del país segueix patint les conseqüències de la violència i les hostilitats que ha obligat a 13 milions de persones a un desplaçament forçós. D'elles, cinc milions es troben en situació de necessitat "severa" segons el Pla de Resposta Humanitària per a Síria. Al costat de l'ONG local Jafra Foundation i per alleujar la inseguretat alimentària de la població, Farmamundi activa de nou el conveni d'emergències que manté amb la Xunta de Galícia per repartir kits nutricionals a 1.125 persones, gràcies també al suport del Fondo de Emergencias, amb el qual Laboratorios Viñas col·labora activament des de fa més de 12 anys.

 

"L'objectiu d'aquesta nova intervenció és millorar la resiliència de les persones desplaçades al Nord de Síria i reduir la inseguretat alimentària amb el repartiment de kits nutricionals a 125 unitats de convivència que es troben en situació de màxima vulnerabilitat de les governacions de Rural Alep i Idleb davant l'arribada de l'hivern. Els reforços alimentaris arribaran a 1.125 persones, de les quals, 630 són dones i el 60% són menors d'edat", afirma la responsable d'Acció Humanitària i Emergències de Farmamundi, Tania Montesinos.

 

La població civil a Síria continua exposada a riscos relacionats amb les hostilitats en curs, l'efecte dels nous desplaçaments forçosos de moltes famílies, la prolongació de la situació de desplaçament per a aquelles persones que porten anys fugint, l'esgotament dels recursos socioeconòmics i el deteriorament de la situació humanitària que promou l'adopció d'estratègies de supervivència de risc (treball infantil, matrimonis precoços i concertats, relacions sexuals transaccionals...).

 

Un altre gran problema és l'augment de la violència sexual i basada en el gènere, que afecta dones, nenes i adolescents. Nacions Unides estima que el 25% de les persones desplaçades internament al país són dones en edat reproductiva i un 4% són dones embarassades que requereixen serveis d'atenció sanitària i cures obstètriques d'urgència. "A les elevades taxes de desnutrició crònica, se sumen els brots de diferents malalties infeccioses (xarampió, febres tifoides, leshmaniasis...) que empitjoren el ja castigat mapa sanitari de la zona i exigeix ​​una resposta ràpida i eficaç de les ONG que treballem al país ", explica Montesinos.

 

La intervenció, al costat de l'ONG Jafra Foundation for Relief and Youth Development, es localitza en les governacions d'Idleb i Rural Alep, zones que ha rebut a unes 400.000 persones desplaçades després dels últims atacs. Concretament en el Camp de Deir Ballout, Gendiris, Al Sheikh Khaled (a la ciutat d'Idleb), Atama, Aqrabat i Sarmada (a la frontera amb Turquia). I en Harem i Al Dama, a la zona de Rural Alep.

 

Más Comparteix