Ferrosol Flash, la suplementació de ferro per a l'adolescent

17-12-2019

L'adolescència és sinònim de canvi i transformació, i també una etapa amb un alt risc de patir un dèficit de ferro. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), al voltant del 10% dels adolescents "sans" poden presentar una manca de ferro en diferents estadis. La prevenció és fonamental per evitar que una ferropènia derivi en una anèmia ferropènica.

Dels 10 als 18 anys s'adquireix entre el 15-25% de la talla i el 40-45% del pes de l'edat adulta. Al mateix temps, es produeix un increment de la massa òssia i muscular i una expansió del volum sanguini total, del que es deriven unes majors necessitats de ferro. Aquesta exigència s'accentua en les nenes amb l'arribada de la menarquia -primera regla-. Amb l'inici de la menstruació elles tenen 10 vegades més probabilitat de desenvolupar anèmia que els nens.

Al costat d'aquests canvis metabòlics i el desenvolupament puberal, conflueixen altres factors associats, com una intensa activitat física-esportiva que, segons diferents estudis, pot causar entre un 15% i un 20% de deficiència de ferro, un major esforç cognitiu, a causa de les exigències acadèmiques, i el risc de caure en dietes desequilibrades i desajustades.

Mantenir bons hàbits nutricionals, un repte més difícil durant aquest període

L'adolescència és un període especialment vulnerable a les mancances de la dieta. L'abandonament de la infància comporta l'adquisició de nous hàbits alimentaris en què el patró familiar ja no és l'única influència. Augmenta el nombre d'àpats realitzades fora de casa, normalment en establiments de menjar ràpid, amb alta aportació calòrica i escàs valor nutritiu, així com el consum de precuinats. També és més fàcil que es produeixin desajustos en els horaris dels àpats i es recorri a el pica-pica de snacks, begudes ensucrades i refrescos, en detriment del consum de fibra, fruites i vegetals i, en general, de les pautes de la dieta mediterrània. D'altra banda, els joves es deixen guiar per referents socials, com els associats a la primesa, que pot portar-los a dietes desequilibrades, o per tendències en auge, com el vegetarianisme. Una dieta vegetariana ben planificada, fins i tot una dieta vegana, no suposa un problema en si, però, si no està ben estructurada pot conduir a un dèficit de nutrients comprometent el desenvolupament de l'adolescent. Com més restrictiva sigui la dieta, majors són els riscos associats. Diversos estudis han demostrat menors nivells d'hemoglobina i ferritina sèrica (reserves orgàniques de ferro) en nens vegetarians.

Aportar un suplement terapèutic quan l'alimentació no n'hi ha prou

L'alta freqüència de ferropènia durant l'adolescència suggereix la idoneïtat d'aportar suplements de ferro, sobretot en aquells que realitzin una important activitat física, en noies amb menstruacions abundants o en aquells que necessitin suplir mancances en la dieta. En general, els dèficits de macronutrients, oligoelements, vitamines i minerals s'eviten amb una dieta completa i variada, però quan els requeriments augmenten, com és el cas de l'adolescència, s'ha de recórrer a una font extra en forma de suplement terapèutic d'uns 12-15 mg / dia com a prevenció de la ferropènia latent durant el temps que el facultatiu determini en funció de el risc.

Els preparats tradicionals de ferro sovint resulten problemàtics per tres raons:

Ferrosol Flash, l'aportació de ferro ideal per a l'adolescència

Ferrosol Flash és el complement alimentari de suplementació de ferro, ideal per a adolescents, que no presenta cap dels inconvenients dels preparats tradicionals. La tecnologia del Ferro Sucrosomial®, permet una major biodisponibilitat, facilitant que el ferro s'absorbeixi més que el sulfat ferrós i altres sals de ferro i, en conseqüència, es necessiten dosis inferiors.

Gràcies a la seva estructura, que inclou una coberta externa Sucréster (èster i sacarosa) i una membrana intermèdia fosfolipídica, la molècula de pirofosfat fèrric queda protegida i lliure del contacte amb la mucosa gastrointestinal, facilitant una elevada tolerabilitat i eliminant les molèsties gastrointestinals presents en els suplements tradicionals.

A més, el seu agradable gust a cola millora l'adherència terapèutica.

Ferrosol Flash combina el Ferro Sucrosomial® (12 mg de ferro / sobre), amb totes les Vitamines de el Grup B i vitamina C (48 mg), que ajuden a normalitzar ràpidament els nivells de ferro i a superar la sensació de fatiga general en l'adolescent conseqüent a aquesta mancança.

S'aconsella prendre un sobre a el dia. Dissoldre el contingut del sobre directament a la boca. No necessita aigua. No interacciona ni amb aliments ni amb altres fàrmacs, podent ingerir amb l'estómac ple o buit, en qualsevol moment del dia.

Els complements alimentaris no s'han d'utilitzar com a substitut d'una dieta variada i equilibrada ni d'un estil de vida saludable.

Ferrosol Flash es presenta en caixes amb 20 sobres bucodispersables

Altres productes de la gamma Ferrosol, adaptats als requeriments dels nens en diferents edats són Ferrosol Gotes, recomanat per a nens de fins a 4 anys i Ferrosol Sobres, per a nens d'entre 4 i 7 anys.

share, link, spread

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.