Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Laboratorios Viñas patrocina el Premi Ajuda Solidària de la Fundación Prandi 2022 que recau en un projecte per millorar la nutrició de famílies amb extrema pobresa a l'Equador

02-11-2022

A l'acte de cloenda del 36è Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària (SEPEAP), celebrat entre el 20 i 22 d'octubre a Alacant, es va proclamar i lliurar el Premi a la millor iniciativa en Ajuda Solidària de la Fundación Prandi.

Aquest any, la iniciativa que ha aconseguit l'aportació donada per Laboratorios Viñas s'ha titulat “Promoció de la nutrició i de la seguretat alimentària de famílies en risc de pobresa extrema de la regió de Girón (Equador)”. L'Associació de Pediatria Integral i Comunitària (APIC), entitat que ha proposat aquesta acció, té com a objectiu principal d'aquest ambiciós projecte millorar la salut física i nutricional de la població més vulnerable del cantó Girón que viu a les comunitats rurals més allunyades i de difícil accessibilitat. Específicament, amb aquesta dotació es vol:

PROBLEMES MOLT REALS QUE REQUEREIXEN SOLUCIÓ

Diversos són els problemes greus que presenta aquesta zona de l'Equador:

- Una delicada situació de manca de recursos: més del 49% de la població viu en situació de pobresa i el 28% en pobresa extrema (INEC 2021).

- La desnutrició: l'11,9% de menors de 18 anys omet algun àpat al dia, sent les dones i els infants els que registren més inseguretat alimentària. En els darrers 20 anys s'ha observat un increment en la prevalença de la desnutrició, deficiències de micronutrients a causa, entre altres causes, de la manca d'accés a l'alimentació saludable que aporti els nutrients indispensables per a una bona salut (FAO, OPS, i OMS., 2017). La pandèmia de la COVID-19 ha incidit en l'increment de la fam i la pobresa a Amèrica Llatina i el Carib (FAO, 2020).

- Un control deficient de les dones vulnerables i adolescents embarassades a causa de l'aïllament geogràfic i la manca de recursos.

- La manca de formació en prevenció de violència de gènere deriva en un percentatge elevat de dones i adolescents amb embarassos no desitjats per l’alcoholisme.

UN PROJECTE PER A L'ESPERANÇA

Aquesta iniciativa sorgeix en constatar-se la necessitat d'atendre els grups històricament exclosos d'aquesta zona de l'Equador, ja que segons dades del Cens de Població i Habitatge 2010, INEC: a Girón hi ha el 63,4% de persones pobres, xifra que representa més de la meitat de la població.

A països en vies de desenvolupament, les mesures de confinament van afectar la compra de productes bàsics per cobrir les necessitats alimentàries i la dificultat d'accés als aliments sans i nutritius van provocar limitacions de mobilitat i treball que van afectar l'economia i, en conseqüència, a la seguretat alimentària per manca de disponibilitat, accés, o utilització biològica dels aliments. Aquesta situació va incidir negativament en la salut de la població i va provocar malalties de tipus viral especialment (FAO, 2020).

Aquest projecte per millorar la nutrició i la seguretat alimentària a Girón (Educador) es desenvoluparà durant 18 mesos.

 

Fonts:

share, link, spread

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi