Avís important

La informació que figura en aquesta secció està dirigida exclussivament a professionals sanitaris facultats per a prescriure o dispensar medicaments, per la qual cosa es requereix una formació especialitzada per a la seva correcta interpretació. En cas de no pertànyer a aquest col·lectiu, us preguem que us abstingueu de continuar.

Declaro que sóc professional sanitari amb capacitat de prescripció o dispensació a Espanya.

Nova convocatòria del “Premi Dermatologia Solidària” d'ajuts a la cooperació dermatològica en el què col·labora Laboratorios Viñas

28-02-2024

La Fundación Piel Sana de l'AEDV (FPS) és una organització sense ànim de lucre que neix l'any 2007 impulsada per l'Academia Española de Dermatología y Venereología (AEDV), la societat mèdica a la qual pertanyen la pràctica totalitat de dermatòlegs d'Espanya. Actualment, la Fundación Piel Sana compta amb més de 2.800 membres, entre dermatòlegs i altres professionals sanitaris.

L'any 2014, l'AEDV va iniciar un projecte anomenat Dermatologia Solidària per obtenir fons per donar suport a accions concretes destinades a millorar la salut de la pell. És una iniciativa que té com a objectiu contribuir a la millora de la salut, especialment a l'àmbit dermatològic, de les persones a les zones més desafavorides del planeta i on els governs no arriben. Tenir cura de la salut de les persones és consubstancial a ser metge.

Als Estatuts de les dues organitzacions es recull com una de les seves finalitats finançar, mitjançant beques, premis o ajut econòmic, estudis i investigacions relatius a la salut dermatològica i venereològica.

“Els dermatòlegs espanyols mostren un interès creixent per aportar el seu temps i els seus coneixements a projectes destinats a la millora de la salut dermatològica dels col·lectius que no hi tenen accés. La intenció de l’AEDV és donar suport als seus acadèmics en el desenvolupament d'aquestes iniciatives, de manera que es puguin dur a terme de manera respectuosa i sostenible” ha explicat la Dra. Cristina Galván, directora de la unitat de Dermatologia Solidària de la Fundación Piel Sana de l'AEDV i la vicepresidenta de la Alianza Internacional para el control de la Sarna (IACS).

Així mateix, la Dra. Galván ha comentat que, “a través de l'Ajuda de la Fundación Piel Sana de l'AEDV i gràcies al suport continuat d'entitats com Laboratorios Viñas, suposen un gran impuls que ha fet possible el desenvolupament i creixement de molts projectes solidaris d'enorme interès i qualitat que han portat, d'una manera o altra, la salut dermatològica a qui més la necessita”.

Què és i com participar-hi?

Així, en compliment d'aquestes finalitats estatutàries, la FPS convoca quatre ajudes, una d'elles patrocinada per Laboratorios Viñas per una quantia de 12.000 €, que correspon al projecte guanyador, una altra de 6.000 € concedida per la Fundación Piel Sana de l'AEDV i dues més finançades amb la recaptació del sopar solidari que té lloc al 51 Congrés Nacional de Dermatologia i Venereologia que se celebrarà a Madrid del 22 al 25 de maig.

Les bases d'aquest premi regulen la concessió d'ajudes econòmiques per al finançament de projectes de desenvolupament o d'intervenció sanitària, presentats per particulars, entitats privades sense ànim de lucre o organitzacions no governamentals (ONG), i adreçats a satisfer de manera directa les necessitats bàsiques de salut de les poblacions als països en vies de desenvolupament, amb especial orientació a l'atenció o prevenció de problemes dermatològics.

Criteris de valoració

Els criteris de valoració d’aquest concurs, sobre un màxim possible de 17 punts, s’agrupen en dos conceptes:

a) PROJECTE

b) INTERÈS DERMATOLÒGIC

No seran finançables accions per a la promoció, publicitat o finançament del funcionament propi de l’entitat sol·licitant. I es valorarà de forma negativa tot projecte, la sol·licitud de finançament del qual destinada a viatges i allotjament superi el 35% del total de l'import sol·licitat. Tampoc es podran presentar els projectes premiats en les darreres dos edicions, però sí que pot concursar l'ONG, entitat privada o persona física premiada amb un projecte diferent.

La data límit de lliurament de sol·licituds serà el 21 de març del 2024 i la resolució es realitzarà abans del 5 de maig del 2024.

Els sol·licitants hauran de fer la inscripció a l'ajuda mitjançant l'aplicatiu web disponible a la pàgina de l'AEDV. Per a qualsevol dubte sobre l'ajuda podeu escriure al correu electrònic becas@aedv.es.

Laboratorios Viñas ha col·laborat amb la Fundación Piel Sana, ininterrompudament durant els darrers 9 anys. La seva voluntat és continuar aportant el seu ajut per desenvolupar la cara més solidària de la dermatologia, una de les àrees de salut on el laboratori ha dedicat més esforços des dels seus inicis.

share, link, spread

El nostre web utilitza cookies pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i millorar els seus serveis mitjançant l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, n'accepteu l'ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. AQUI

Necessàries per raons tècniques

Anàlisi